От х:

Днес в x:

Заради цигара е пребит мъжа, който е с опасност за живота

    67-годишният Филчо Филев от димитровградското село Странско, който е с опасност за живота, е пребит заради цигара. Това заяви 18-годишният му съсед Митко Симеонов.

    Припомняме, че за случая са арестувани две момчета – 15-годишният Иван Д. и скоро навършилият пълнолетие Делчо М., който вече е осъждан. Според запознати побоят е нанесен в нощта на 1 срещу 2 април, но сигнал за случая е подаден в полицията вчера следобед.

    Комшията Митко Симеонов заяви, че той бил сред първите, които са видели Филчо на улицата в неделя през деня. Мъжът едва ходел и бил окървавен.

    „Видяхме го, че кърви през ушите и през носа. Веднага се обадихме на кмета да дойде да го вземе и да се обади на кварталния да дойде тука да проучи“, каза Митко. Той заяви, че комшията му Филчо сам си казал, че е бил бит от по-голямото момче.

    Според местните Делчо е проблемен, използва наркотици и вече бил осъждан. През ноември изтекло наказанието му пробация, което му било наложено за подобен случай, но с фатален край, като при инцидента обаче той все още бил непълнолетен. Преди живеел в Длъгнево, но от около година се преместили в Странско с баща си.

    Хората от Странско твърдят, че Филчо има леки психични проблеми, но го описват като изключително добър човек и твърдят, че никога не е създавал проблеми.

    На мястото вчера пристигнал кметът на село Странско Хубен Пончев, който заварил Филчо обезобразен и с подута глава. Той извикал полицаи и линейка, с която пострадалият бил откаран в болницата Хасково. Управникът уведомил и сестрата на Филчо, която живее в Минерални бани.

    Кметът заяви, че вероятно двете момчета са гостували в къщата на Филчо и са пили алкохол, защото полицаите намерели празна бутилка от уиски и две чаши, които взели за отпечатъци.

    „Изглежда са пийнали и като са се напушили им е станало драго да го набият човека“, коментира кметът.

    Днес той беше извикан за разпит в Районното управление в Димитровград. Категоричен е, че младежът трябва да отиде в затвора, защото е проблемен.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Мн
      Много
      4 0
      15:55, 4 апр 2023
      Жалко е че такива маймуни като тези двамата не влизат директно в затвора а имат привилегията да са на свобода със по няколко присъди на имената си.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини