От х:

Днес в x:

Шефката на Апелативен съд: Надявам се да не е предрешен изборът за председател на Окръжен съд – Хасково

  Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова пристигна днес в Хасково за отчета за 2022 г. на Окръжния съд в областния град. Заседанието се проведе в зала „Хасково“. На него присъстваха предимно съдии и прокурори.

  Отчетът бе представен от Миглена Тянкова – изпълняваща функциите председател на Окръжен съд – Хасково. За поста й е обявен конкурс, в който има трима кандидати. Предстои на 21 март Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да избере един от тях.

  В съдийските среди в Хасково се говори, че за конкурса има протекции от различни места и изборът е предрешен. Темата бе коментирана от съдия Магдалина Иванова минути преди отчета на Окръжен съд – Хасково.

  „Надявам се да не е предрешен, независимо от това дали и тримата или някои от тях имат протекции. Надявам се да бъде избран най-добрият“, заяви съдия Иванова, под чиято „шапка“ са 6 окръжни съдилища в апелативния съдебен район и 27 районни.

  „Новоизбраният председател трябва да бъде абсолютно без никакви зависимости – нито вътрешни, нито външни“, заяви съдия Миглена Тянкова, която бе избрана за член на Висшия съдебен съвет и предстои да встъпи в длъжност.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ми
   Милф-ър
   8 -2
   16:14, 17 мар 2023
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Съ
   Съдията
   9 0
   00:38, 18 мар 2023
   Сетила се Мара да се побара! Прокуратурата,Съда, Корупцията= 3 в 1
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини