От х:

Днес в x:

Шефката на Апелативен съд: Надявам се да не е предрешен изборът за председател на Окръжен съд – Хасково

    Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова пристигна днес в Хасково за отчета за 2022 г. на Окръжния съд в областния град. Заседанието се проведе в зала „Хасково“. На него присъстваха предимно съдии и прокурори.

    Отчетът бе представен от Миглена Тянкова – изпълняваща функциите председател на Окръжен съд – Хасково. За поста й е обявен конкурс, в който има трима кандидати. Предстои на 21 март Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да избере един от тях.

    В съдийските среди в Хасково се говори, че за конкурса има протекции от различни места и изборът е предрешен. Темата бе коментирана от съдия Магдалина Иванова минути преди отчета на Окръжен съд – Хасково.

    „Надявам се да не е предрешен, независимо от това дали и тримата или някои от тях имат протекции. Надявам се да бъде избран най-добрият“, заяви съдия Иванова, под чиято „шапка“ са 6 окръжни съдилища в апелативния съдебен район и 27 районни.

    „Новоизбраният председател трябва да бъде абсолютно без никакви зависимости – нито вътрешни, нито външни“, заяви съдия Миглена Тянкова, която бе избрана за член на Висшия съдебен съвет и предстои да встъпи в длъжност.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ми
      Милф-ър
      8 -2
      16:14, 17 мар 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Съ
      Съдията
      8 0
      00:38, 18 мар 2023
      Сетила се Мара да се побара! Прокуратурата,Съда, Корупцията= 3 в 1
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини