От х:

Днес в x:

Полицейска акция в региона на Хасково за дрога и изборна търговия: има задържани

    Има арестувани за притежание на наркотици при специализираната полицейска акция, който върви в Хасково и региона от тази сутрин. Тя е по разпореждане на главният секретар на МВР Петър Тодоров, съобщи директорът на Областната дирекция на полицията Любомир Николов.В операцията участват сили на охранителна, криминална и икономическа полиция, подпомогнати от жандармеристи.

    Освен за дрога униформените работят и по сигнали, касаещи изборните права на гражданите, добави той.

    Проверяват се лица от криминалния контингент, претърсват се заложни къщи, търговски обекти и частни адреси, както и автоморги.

    Има образувани досъдебни производства.

    До обяд задържаните са петима, но броят им постоянно се увеличава, поясни ст.комисар Николов. В ареста са хора, свързани с притежанието и разпространението на наркотици, предимно на канабис и за разпространение на стоки в търговската мрежа, носещи запазена търговска марка.

    Сред арестуваните до момента няма такива за изборна търговия, обясни шефът на Областната полиция.

    По-рано в Хасково на ул.“Хр. Ботев“ беше извършено претърсване в кооперация, където живее човек, за който се твърди, че е приближен да една от знаковите в местния ъндърграунд фигури. Шефът на МВР в Хасково обаче не даде подробности за резултатите от акцията там. Старши комисар Николов добави, че претърсванията, които се извършват, са на адреси, за които има данни, че са подготвяни престъпления.

    По-късно от полицията допълниха, че се извършват и проверки на моторни-превозни средства за нарушения по Закона за движение по пътищата. 

    Според обобщението за образуваните производства до 10 часа днес, те са две за държане на наркотици-  едно бързо в Хасково и едно досъдебно в Свиленград. В управлението в Димитровград е заведено досъдебно производство, при което са иззети близо 500 артикула на защитени марки.

    Проверени са 527 лица и 359 моторни превозни средства. Издирени са 3 лица и са задържани 5-ма души. Проверени са 5 пункта за черни и цветни метали, 3 автоморги, 2 заложни къщи и 11 питейни заведения. Извършени са проверки на 62 търговски обекта.

    Резултатите от акцията ще бъдат обобщени и повече информация по действията на полицията ще има в събота.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини