От х:

Днес в x:

Реконструират 30 детски площадки в Хасково, започват и Градската градина

Замкметът Нели Станева (най-вдясно) представя екипа, който ще работи по проекта

Реконструкцията на 30 детски площадки в Хасково ще започне през пролетта на следващата година. Парите – почти 10 млн. лв, са безвъзмездна помощ по оперативна програма на ЕС. В проекта са включени още много обекти в града, които ще бъдат облагородени. Списъкът на детските площадки, които ще бъдат основно реконструирани, е на снимката най-долу.

Освен тях в някои други обекти също са предвидени детски кътове, уточниха от общинската администрация на брифинг днес. На пресконференцията бе представен и екипът, който ще работи по проекта. В него са включени общински служители – строителен специалист, главният счетоводител на общината, експерт по озеленяване.

Градската градина също е сред обектите, които ще се финансират. За реконструкцията й са предвидени 1 257 000 лв. Малко над милион и половина ще глътне и изграждането на парк на Ямача, около монумента на св. Богородица.

Фонтанът на централния площад „Свобода“ също ще бъде реконструиран, предвижда се нова визия на водните ефекти.

Тротоарите на два основни булеварда в Хасково ще бъдат изцяло ремонтирани. Това са бул. „Раковски“ и бул. „Съединение“.

Няколко зелени площи в междублоковото пространство също са предвидени за реконструкция и облагородяване. Това са районите източно от ул. „Днепър“, северно от ул. „Гоце Делчев“, както и в кв. 201 и 205. Това е северно от ул. „Сливница“, южно от ул. „Видин“ и източно от ул. „Поройна“.

Не е пропуснат и парк Кенана. Там ще се ремонтира велосипедната алея, която е с дължина 5.5 километра. Ще бъдат обособени и кътове за отдих – общо шест.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини