От х:

Днес в x:

Хасковски състезателки по аеробика станаха балкански шампионки

    Трите хасковски клуба по аеробика „Мега спорт“, „Виолена“ и „Ултраспорт“ записаха силно участие е „Балкански игри 2022“, които се проведоха в Истанбул, Турция.

    Мега спорт“

    Куп медали и отличия бяха завоювани и трудът на всички състезатели от „Мега спорт“ за пореден път беше възнаграден.

    Във възрастова група 9-11 години, при индивидуалната надпревара, безапелационна балканска шампионка стана Магдалена Хаджиева. Тя заедно с нейните съотборнички Анастасия Начева, Дия Параскова, Михаела Стоилова и Антония Благоева се изкачиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка, благодарение на отлично изиграното групово изпълнение. Параскова, Хаджиева и Начева също показаха високо ниво с тяхното трио и завоюваха второ място. Другата тройка в състав: Габриела Колева, Ивайла Трендафилова и Галина Стоянова също се представиха блестящо и грабнаха бронза.

    Много малко не достигна на Кирил Стратиев да се качи на почетната стълбичка в индивидуалната надпревара, но за сметка на това Стратиев и неговата партньорка Юлиана Балтова изиграха своята двойка безупречно, което ги направи балкански шампиони.

    Във възрастова група 12-14 години Неда Запрянова се класира на пето място с красиво изпълнено съчетание. Двойката на Атанас Благоев и Мария Вълчева се класира на трето място, показвайки голям прогрес от последното състезание, а в индивидуалната надпревара доброто изпълнение на Благоев го направи вицебалкански шампион. Тройката на Мария Вълчева, Неда Запрянова и Стефани Лечева допусна грешка в изпълнението, което ги лиши от медал, но все пак доказаха, че са психически стабилни, изигравайки перфектно своята група заедно със състезателките от спортен клуб „АМД“, което ги отведе за пореден път на първото място.

    „Поздравления за всички състезатели и треньори за отличното представяне и неуморните усилия, които полагат“, каза съобщи Мартина Маринова - президент и треньор на хасковския клуб.


     

    Виолена“

    Куп медали завоюваха и състезателите на „Виолена“ с президент и треньор Теменуга Илиева.

    В групата на 12-14 г. Христина Везева и Габриела Тодорова се окичиха със сребърни медали в отборното класиране и останаха 4-ти в индивидуалната надпревара при групите, заедно със състезатели от „Ултраспорт“. Кристина Ванчева при 15-17 г. спечели бронзов медал в отборното класиране и отново 4-то място в индивидуалната надпревара при групите заедно със състезатели от „АМД“ – Пловдив.

    С това състезание заедно с последните три - 25-то Държавно отборно първенство за юноши и девойки „А“ клас, 1-во ДОП за деца, юноши и девойки „Б“ клас и 2-ри турнир „С“ клас „Млади надежди“ завърши маратонът от състезания от второто полугодие на спортния календар на Съюза по аеробика.
     

    Медалите и купите и от трите състезания от ВСК

    КЛАС С:

    1. 5-6 г. - сребърен и бронзов медал в индивидуалната надпревара за Р.Чобанова и Д.Кемал. Златни медали при групите за двете състезателки заедно с Ария Марем.

    2. 7-8 г. - златен медал за групита на М.Котетерова, З.Бисерова, Б.Стамболова.

    КЛАС Б:

    1. 12-14 г. два златни медала за Кристиана Димитрова при индивидуално жени и голяма формация З.Дойчева, Г.Карева, В.Илиева, Ади Сапунджиева, Н.Василева.

    Спечелено 1-во място в Отборното класиране.

    На крачка от медалите останаха К.Йорданова, Б.Плахова при 7-8 г. и С.Русева, В.Величкова при 9-11 г.

    КЛАС А:

    1. 7-8 г. златен медал за Ал.Калинова в индивидуалната надпревара, сребърен медал за нея заедно с М.Щерева, В.Вълчева при тройките и бронзов медал за трите заедно с Н.Русева и С.Милева.

    В отборното класиране- 1-во място.

    12-14 г. златен медал за К.Панчева, Х.Везева, Г.Тодорова, Г.Карева, З.Дойчева, В.Илиева в категория „Аероденс“, сребърен медал при групите за Х.Везева, Г.Тодорова заедно с три състезателки от „Ултраспорт“ - Хасково, бронзов медал за тройката на Везева, Тодорова и Камфилова от „Ултраспорт“.

    2. 15-17 г. златен медал за К.Ванчева заедно със състезатели от „АМД“ - Пловдив в категория групи, сребърен медал за тройката Даниела и Ивайла Георгиеви и В.Димитрова.

    В отборното класиране 2-ро място.

    След кратка почивка започват усилени тренировки за всички състезатели, като една част от тях ще се готвят за влизане в основните гарнитури на националния отбор на Съюза по аеробика.

    Поздравления за упоритата работа на всички състезатели и треньори.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини