От х:

Днес в x:

Хор „Родна песен“ в творчески подем за фестивали и концерти до края на година

Представителният смесен хор „Родна песен“ към читалище „Заря“ в Хасково се подготвя за участието си в поредица от фестивални събития и концерти, които предстоят до края на годината.

Хорът с диригент Мартин Антонов ще закрие програмата на 32-ото издание на Есенните музикални дни „Жул Леви“ в Димитровград на 17 ноември.

По покана на организаторите на 3-ти декември изпълнителите от Хасково ще се включат в Националния хоров фестивал на името на композитора академик Петко Стайнов, който ще се проведе в Казанлък от 1 до 4 декември.

„Доосъваршенстваме програмата, върху която работим напоследък. Включва мотет -вокална транскрипция на една от инструменталните пиеси Карл Дженкинс Кончерто гросо „Паладио“ за струнен оркестър. В програмата сме включили и Адиемус из "Песни на Светилището" от същия композитор, което вече сме представили пред публиката в Хасково при съвместното ни участие със Симфониета Враца. Благодарни сме много за помощта на младия и много талантлив пианист Делчо Вълков, под чийто клавирен съпровод репетираме в момента“, обясни за подготовката на състава диригентът на хор „Родна песен“ Мартин Антонов.

Хорът подготвя още и изпълнение на „Тедеум“ на Морис Грей, ще представи и три от ноктюрните на Моцарт.

Съставът се готви и за Коледен концерт, в който ще  се представи пред хасковската публика със сборен репертоар, изпълняван през годината по време на концертните и фестивалните си участия, както и с обичани коледни песни в духа на  настроението и красотата на празниците.

Има идея и за съвместен концерт през следващия творчески сезон на „Родна песен“ с хора на Дупница, на който Мартин Антонов също е диригент отскоро.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини