От х:

Днес в x:

Хор „Родна песен“ продължава турнето си със Симфониета -Враца

Изображение 1 от 3

    Представителният смесен хор „Родна песен“ от Хасково с диригент Мартин Антонов и Симфониета -Враца с диригент доц.Христо Павлов, продължават съвместната си работа. След като през септември 2021 година двете формации направиха общ проект и го представиха пред публиката в Хасково и Враца, сега ще участват отново заедно в мини турне. Към тях се присъединява този път и Общинския хор „Гена Димитрова“ от Плевен. В програмата отново ще бъдат включени месата на Джон Левит, фрагмент от „Песни от светилището“ на Карл Дженкинс и филмовата музика от най-популярните ленти на морска тематика, разказа Мартин Антонов.

    От скоро младият диригент, който вече две години ръководи хор „Родна песен“ е и хор майстор на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“. Място, което зае след обявения конкурс.

    Въпреки новото място в София Мартин Антонов обори слуховете, че напуска работата си в Хасково. Той посочи, че ще съвместява двете дейности-във филхармоничния хор, като хор майстор и като диригент на хасковския.

     „По никакъв начин не си тръгвам от Хасково, напротив-имаме много идеи и планове с хористите от „Родна песен“. Аз съм свързан с хасковския представителен хор, не само като професионалист, а вече и емоционално, и то не само с хористите, а и с града. Усещането за моето място тук е все едно съм вкъщи. Ние минахме през немалко трудности заедно и сега нямам търпение да дойда за седмичните репетиции“.

    В момента „Родна песен“ подготвя Великденски поздравителен адрес за почитателите на хоровата музика. Идеята към момента е той да бъде показан онлайн.

    Хорът търси и нови попълнения, посочи Мартин Антонов: Всеки, който има желание да се включи в нашия хор ,е добре дошъл всеки вторник и сряда от 18 часа в репетиционната ни зала в читалище “Заря“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини