От х:

Днес в x:

Хор „Родна песен“ записа коледни музикални честитки под диригентсвото на Мартин Антонов

    Представителният смесен хор „Родна песен“ към читалище „Заря“-Хасково записа коледни музикални честитки в катедралния храм „Успение Богородично“ този следобед.

    Коледният концерт е под диригентството на младия маестро Мартин Антонов, който пое емблематичния за града хор в началото на тази година.

    Изпълненията на хористите, записани днес, ще бъдат пуснати в празничните дни между Коледа и Нова година в интернет.

    „Подготвяхме се за празничен концерт на живо, но след като това няма как да се случи, решихме да го направим като виртуален поздрав към всички граждани на Хасково от хора, който толкова години ги е радвал.“

    „Родна песен“ навърши на 1-ви декември и 91 години от създаването си. Концертът, част от който хорът ще представи виртуално, е бил плануван за рождения ден на състава.

    „Въпреки, че не успяхме да се качим на сцена на живо заради обстоятелствата, хористите дадоха много от себе си и като работа, и като време. Надмогнаха над всички препятствия, които се случваха по време на тази тежка година с пандемията, с рестрикциите, само и само, за да продължи да съществува този хор. Заради това, че те останаха и запазиха духа му, съм им изключително благодарен“, сподели маестро Антонов.

    За него коледната седмица с хор „Родна песен“ през 2020 година ще остане емблематична, защото изпълненията, които ще бъдат пуснати на видеозапис в нея, ще са първото му представяне пред хасковска публика, а и неговата първа визитна картичка като диригент.

    „Тази година се случи тежка в много аспекти, но за мен се оказа добра с изключителната възможност да поема един исторически хор-символ на едно безсмъртие. Трудно беше по сработката- и за мен, и за хористите, но въпреки всичко, мога да употребя най-хубавите думи, които са: „заедно“ и „обичам ви“. Благодарен съм.“

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ка
      кака Снежи
      5 -23
      22:18, 19 дек 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Престанете да пишете малоумни коментари, защото читателите започнаха да ви смятата за малоумни
    • 3
      Ус
      Усмивка
      7 -1
      22:16, 20 дек 2020
      Прекрасни сте ! Бъдете здрави, Господ да ви благослови! Не спирайте да ни радвате така ! :)))))

    Още новини

    Последни новини