От х:

Днес в x:

Хор „Родна песен“ с наградата за най-добро изпълнение на произведение от Петко Стайнов на фестивала в Казанлък

Наградата за най-добро изпълнение и интерпретация на произведение от акад.Петко Стайнов от тазгодишното четвърто издание на хоровите празници "Петко Стайнов" от Казанлък дойде в Хасково. Тя е за пиесата „Хайде бре, Яно“, с която се яви във фестивалната част на празниците Представителният смесен хор „Родна песен“. Диригентът на хора Мартин Антонов получи наградата лично от внука на композитора, който носи името на дядо си.

Освен произведение на меастрото, хорът от Хасково изпълни и "Глория" от месата на Вивалди, и направи две премиерни изпълнения: 2-ра част от кантатата Кармина Бурана и една от пиесите от мюзикъла "Клетниците" - Castle on a cloud., както. Хористите на Мартин Антонов изпяха пред публиката в Казанлък и още едно българско произведение - „Ерген деда“ на Петър Льондев, което също бе за тях премиера. Хорът от Хасково се представи под клавирните съпроводи на пианиста на Националния филхармоничен хор - Светлин Христов.

След като миналата година съставът от Хасково предизвика фурор на музикалните празници в Казанлък, въпреки че не участва в конкурсната част, а само като гост, тази година хористите си взеха заслуженото. Публиката, която вече познава добре възможностите на „Родна песен“, ги повика на бис.

Маестро Мартин Антонов имаше частта и да дирижира всички хорове в края на музикалния форум, които заедно изпълниха „Многая лета“.

След блестящото си представяне в Казанлък, „Родна песен“ започва подготовката си за друго важно участие, сподели диригентът Мартин Антонов. Напролет хористите от Хасково ще се представят в международен конкурс във Флоренция – Италия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини