От х:

Днес в x:

Хор „Родна песен“ прави дубъл със Симфониета-Враца, но като гостуващ състав

    Хасковският хор „Родна песен“, с диригент Мартин Антонов, ще гостува тази вечер на музикалната сцена във Враца.

    Певческата формация и Симфониета-Враца представиха снощи в Хасково съвместен концерт под диригентството на доцент Христо Павлов. Част от оркестрациите в него-на представените популярни произведения от касовите филми „Червеният октомври“, „Карибски пирати“ и „Титаник“, са дело на диригента на хора Мартин Антонов.

    Работата му беше силно аплодирана от хасковската публика. А доц. Христо Павлов, който е един от преподавателите на хоровия диригент в НМА „П. Владигеров“ поздрави ученика си, вече колега, от сцената за рзивитието и добрата посока, в която върви.

    Това беше първото хорово участие, с което 30-годишният маестро Антонов, който е от София, но за да продължи да ръководи и развива хор „Родна песен“, остава да живее в Хасково, се представи пред публиката в града.

    Тази вечер програмата от снощния концерт, в която влизат и меса от Джон Левит, съвместна разработка на двата състава за оркестър и хор, тъй като в оригинал е написана от автора за клавир и хор, както и фрагмент от „Песни от светилището“ на Карл Дженкинс, ще бъде изпълнена в дубъл представяне, но на сцената на Симфониета- Враца.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини