От х:

Днес в x:

Песен на Мартин Антонов в селекцията на „Бургас и морето“

Песен по музика на диригента на хасковския хор „Родна песен“ Мартин Антонов е сред селекционираните за тазгодишното издание на конкурса „Бургас и морето“.

Песента „Остров „Лято“ в изпълнение на Нели Гергова – Nels е създадена по неин текст, а аранжиментът е на Пламен Велинов. Тя е сред дванадесетте песни финалисти, които ще прозвучат от сцената на Летния театър.

Настоящото не е първото участие на Мартин Антонов в „Бургас и морето“.

През 2013 г. песента, изпълнена от Кристина Димитрова и Орлин Горанов „Хелоу без гудбай“, по текст на Иван Тенев, аранжимент на Светослав Лобушки и музика на Мартин Антонов, беше наградена с трето място при гласуването на журито на конкурса и спечели Наградата на публиката.

С Пламен Велинов имат и други съвместни проекти, селекционирани за престижния музикален конкурс в годините назад.

Друга от композициите на Антонов, селектирана за „Бургас и Морето“ през 2015 година, бе изпята впоследствие от Йордан Марков и стана негова визитна картичка.

Изданието на конкурса през 2019 година донесе нова награда на диригента и композитор Мартин Антонов. Тогава песента “Мечтай, море“ по текст на Татяна Йотова и аранжимент Пламен Велинов, в изпълнение на Александър Томов, донесе на творческия тандем Наградата на публиката.

С „Остров „Лято““ Антонов записва четвъртото си участие на „Бургас и Морето“.

С изпълнителката Нели Гергова се срещат в предходно издание на конкурса и решава заедно с Пламен Велинов да работят по неин проект.

„Въпреки смяната във вкусовете на публиката конкурсът „Бургас и морето“ остава на високо ниво и продължава да е много престижен. Затова се радвам, че отново съм в проект, който е в селекцията на състезателната програма. Пламен Велинов е едно от огромните имена за мен в съвременната музика като аранжьор и обожавам да работя с него.

А наградите са не само нещо хубаво, те са и оценка на труда ти. Награда, присъдена от журито е един вид признание от гилдията, но Наградата на публиката е винаги много вълнуваща“, сподели Мартин Антонов.

В следващия етап на тазгодишното издание на конкурса „Бургас и Морето“ започва популяризирането на избраните за конкурса 12 песен в Youtube и facebook каналите му, представянето на авторските екипи и участието им в БГ Радио.

От средата на месец юни феновете ще могат да слушате песните финалисти и да гласувате за тази, която най-много харесват в специално създадена платформа в сайта на конкурса. Песента с най-много гласове от публиката ще е получи новия приз на фестивала-“ Наградата на онлайн слушателите“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини