От х:

Днес в x:

„ Родна песен“ с фурор на Националния хоров фестивал „ Петко Стайнов“

Ден след представянето на хор „Родна песен“ на Националния хоров фестивал в Казанлък аплодисментите за изпълнителите от Хасково и техния диригент Мартин Антонов не затихват.

Съставът направи фурор след изпълнението си в събота в Художествената галерия на Казанлък и се превърна в персонален фаворит на кмета на града Галина Стоянова.

Хоровият фестивал е част от Музикалните празници на името на големия български композитор академик Петко Стайнов. Хор „Родна песен“ участва по покана на организаторите. Съставът се представи под музикалния съпровод на Яна Чинова, която е пианист и корепетитор на смесения хор "Рилски звуци" в Дупница, дирижиран от няколко месеца също от Мартин Антонов. Двата състава от Хасково и Дупница съвсем скоро ще изненадат ценителите на хоровото изкуство със съвместни участия.

А след края на фестивала в Казанлък, хористите от Хасково трябва да се готвят и за концерт през пролетта на 2023 година в най-голямото читалище в България „Родина - 1860“. Заради страхотното си представяне хористите на младия маестро Мартин Антонов получиха лична покана от секретаря на старозагорското просветно средище  Евгения Атанасова да се включат там в  рамките на инициативата „България пее“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини