От х:

Днес в x:

"Родна песен" представя Хасково на Тракийския хоров фестивал в Ямбол

Хор "Родна песен" при читалище ОНЧ "Заря" - Хасково  се включва в 9-то издание на Тракийския хоров фестивал в Ямбол, който започна днес и ще приключи на 16-ти октомври.

Това е второто участие в този музикален форум на хористите от Хасково, водени през последните 19 години от диригента Вела Казакова и хормайстора и корепетитор на състава Диди Ганева.

"Родна песен", който е хор с вече 87-годишна история, ще се надпява с много по-млади, но също така силни състава, като вокален ансамбъл "Фортисимо" от Бургас, който спечели надпреварата "Игра на хорове" в Шоуто на Слави, Пловдивския камерен хор "Иван Спасов" -лауреат на много международни конкурси.

Фестивалът няма конкурсен характер и на него не се връчват награди. Идеята му е популяризирането на хоровата музика, затова и като цел хористите и ръководителите на "Родна песен" са си поставили единствено да защитят за пореден път реномето си на една от най-силните формации в България.
На фестивала в Ямбол хасковлии ще се представят с произведения от Ренесанса до Романтизма, в репертоара си имат включено и съвременно българско произведение. “Родна песен“ ще участва и във втория концерт, който ще се проведе в рамките на фестивала, посветен специално на ортодоксалната църковна музика.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини