От х:

Днес в x:

3 г. затвор за мъж, измамил 62 кандидати за надомна работа в Хасково и още градове и села

3 г. затвор получи 38-годишен мъж за измама на 62 кандидати за надомна работа с детски играчки в Хасково и в още градове и села в страната. Присъдата е наложена от Районен съд – Пловдив по обвинителен акт на прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение.

Мъжът с инициалите В.С. е признат за виновен, че е извършил престъплението в периода от 11 май до 7 декември 2021 г. Измамите са извършени в: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Асеновград, Монтана, Ботевград, Царево, Казанлък, Добрич, Червен бряг, Правец, Горна Оряховица, Костинброд, Стамболийски. Мамил е хора в старозагорските села Шейново, Енина и Овощник, в пловдивските села Труд, Белащица и Скутаре, в софийските села Врачеш и Трудовец, в русенското село Николово, в бургаското село Маринка, в монтанското село Лехчево и в плевенското село Ставерци.

В.С. е набирал желаещи за надомна работа за сглобяване на детски играчки чрез обява в интернет. Представял се за предприемач. Обаждали му се предимно безработни хора от цялата страна. Те били готови веднага да започнат надомната работа. В.С. нямал намерение да им я осигури, нито пък се занимавал с подобна дейност. Пострадалите изпращали поисканата от него сума – по 42 лева, но не получили части за детски играчки в замяна, нито пък парите им били върнати. Общият размер на причинената имотна вреда е 2607 лева.

Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Присъдата на Районен съд–Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд–Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини