От х:

Днес в x:

13 екипа от ВиК в Национално състезание по откриване на скрити течове

    13 екипа от ВиК дружества в страната се включиха в Национално състезание по откриване на скрити течове в Харманли.

    Надпреварата започна тази сутрин на улица „Христо Ботев“ в Града на Белоногата. Във всеки отбор има по минимум двама души. Единствената представителка на нежния пол бе Цветанка Маринова от ВиК Златни пясъци, която не отстъпваше на мъжете по професионализъм.

    „Работата на тези хора, които са събрани тука да откриват така наречените скрити течове е много важна за ВиК операторите и за обществото, защото много от течовете, които се случват и поради които в България отчитаме толкова големи загуби на вода, остават под земята и не се виждат. Тези екипи със специализирана апаратура откриват течовете, посочват точното място, разкопава се и се отстраняват течовете. Тоест, ако те са прецизни ще има по-малко разходи за отстраняването на тези течове“, каза председателят на Българската асоциация Иван Иванов. Той посочи, че в случая не е важно кой ще победи, а по-скоро служители да обменят опит помежду си и да споделят информация за новите технологии.

    На място беше управителят на ВиК-Хасково инж. Божидар Желязков. Той заяви, че в дружеството в Хасково разполагат с 3 апарата за откриване на скрити течове, които работя два екипа. Той посочи, че проблемът е с намирането на кадри. Поясни, че проблемът е ниското заплащане за служителите, работещи със специализираната апаратура, които са със средна брутна работна заплата от 1000 лева.

    „Смея да кажа, че заплатите във ВиК сектора са унизително ниски. Ние по този начин няма как да привлечем млади хора, инженери и специалисти в областта“, каза инж. Желязков.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Хи
      Химера
      4 0
      13:35, 25 окт 2022
      Ам да минат по трасето " македония " . Там ако не открият - лошо !
      • Fb
        FB
        6 -1
        13:56, 25 окт 2022
        Там е вело алеята на Добрев
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини