От х:

Днес в x:

Изложба запознава учениците в ПГЛП „Райна Княгиня“ с животинския свят по поречието на р.Марица

    Красива фото изложба показва на младежите в Професионалната гимназия по лека промишленост в „Райна Княгиня“ Хасково биоразнообразие на района на река Марица.

    Фотографиите са на димитровградчанина Богдан Боев. Те са направени в реална среда в продължение на месеци, като част от проекта на читалище „Марица – 2008“ - с. Райнов „Биоразнообразието на Марица“. Той се изпълнява по програма „Младежи за околна среда“ на МОСВ чрез Басейнова дирекция за управление на водите „Източнобеломорски район“- Пловдив.

    Снимките на животни и влечуги, които са характерни обитатели на поречието на река Марица ще бъдат показани и още две училища- в Димитровград и в Симеоновград.

    При откриването на изложбата в хасковската гимназия секретарят на НЧ „Марица – 2008“ Митко Желязков обясни, че проектът продължава със засаждането на 30 фиданки черни тополи през ноември. Това е местен дървесен вид, който обаче изчезва, затова целта е да бъде увеличен броят на дърветата и те да бъдат запазени, като естествено местообитание на много от видовете птици по поречието на Марица. Площта, на която ще бъдат вкоренени дръвчетата, е от около 4 декара по поречието на реката. За засаждането на горичката ще помогнат студенти от Тракийския университет в Стара Загора.

    Предстои и поставянето на 30 къщички за хралупогнездящи птици.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини