От х:

Днес в x:

Задържаха немец, издирван за търговия с наркотици в Германия

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 39-годишен немец, търсен за наркотици в Германия. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Чужденецът е бил задържан във връзка с искане за екстрадирането му, издадено от съдебните власти на Районен съд – Хамбург в Германия. Той е бил издирван за извършени от него престъпления, свързани с придобиване на наркотични вещества в големи количества - амфетамин, марихуана, кокаин, с цел да ги реализира с печалба, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до 15 г.

Съдът в Хасково прецени, че са налице всички обстоятелства за задържането на К.Г.К. на 14.08.2022 г. на влизане в България от Турция на ГКПП „Капитан Андреево“. Също така се взема под внимание и факта, че К.К. е чужд гражданин, без установено местоживеене в страната, въпреки доброволното му съгласие да бъде екстрадиран в най-кратки срокове. Тези обстоятелства налагат вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини