От х:

Днес в x:

ЦИК ще определи състава на РИК-Хасково, партиите не се разбраха за зам.-председател

Изображение 1 от 4

    Централната избирателна комисия ще определи състава на Районната избирателна комисия в Хасково за предстоящите избори за народни представители на 2 октомври 2022 г.

    Това стана ясно след проведените консултации днес в зала „Марица“, водени от областния управител Минко Ангелов. За участие бяха поканени 7 парламентарно представени партии и коалиции. Те трябваше да определят 13-членния състав на РИК-Хасково, състоящ се от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. От „Продължаваме промяната“ имат право на 4 членове в РИК-Хасково, „ГЕРБ-СДС“ – 3, ДПС – 2, „Демократична България – Обединение“ – 1, „Възраждане“ – 1, „Има такъв народ“ – 1 и „БСП за България“ – 1. От последната коалиция не присъстваше представител на консултациите и се стигна до конферентна връзка чрез телефонно обаждане.

    Мястото на председател бе поискано от „Продължаваме промяната“. От коалицията предложиха то да бъде заето от 50-годишния юрист Димитър Хадживълчев от Софийската адвокатска колегия, а за членове юристите Боряна Делчева, Ангел Ангелов, Соня Чанкова.

    Места за зам.-председател поискаха от 4 партии – „ГЕРБ-СДС“, „БСП за България“, „Има такъв народ“ и „Възраждане“, а те трябва да бъдат двама. Тъй като не се стигна до консенсус, съставът на РИК ще бъде назначен служебно от ЦИК до 13 август.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини