От х:

Днес в x:

11 °C

Берлинери

Берлинери

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Топлото мляко, захарта и разтопеното масло се смесват в купа и се разбиват с тел, за да се разтопи захарта. Прибавя се брашното постепенно, смесено с маята, като в началото се бие с тел, а после се доизмесва с ръце.

Полученото твърдо тесто се оставя да втаса около 45 минути, докато увеличи обема си. Тестото се разточва на дебелина около 1.5 см. и с помощта на чаша се изрязват кръгчета.

Наредете кръгчетата на чисти кърпи и ги покрийте, за да втасат отново около 20 минути до леко издуване. Загрейте олио за пържене на не много силен котлон. Олиото трябва да е с дълбочина 0.5 см. Поничките се изпържват от двете страни до кафяво.

Ако сте ги изпържили правилно, поничките остават с характерен светъл пръстен по средата. Оставете Берлинските понички се да се охладят, а през това време пасирайте конфитюра и го сложете в шприц или пош с дълъг остър накрайник. Всяка поничка се пробива отстрани и се пълни с конфитюр.

Накрая Берлинерите се поръсват с пудра или кристална захар и натрошени орехи. Изстиналите понички може да се украсят и със захарна глазура. Ако не искате да пълните поничките, още горещи се захаросват и се консумират веднага.

Източник: gotvach.bg

Последни новини