От х:

Днес в x:

ЦИК: Добромир Якимов ще е председател на РИК-Хасково

Юристът Добромир Якимов ще бъде председател и на Районната избирателна комисия в Хасково. Това реши днес Централната избирателна комисия.

Припомняме, че се наложи основният държавен орган да определи ръководителя на комисията в Хасково, тъй като на проведените консултации на 13 април парламентарно представените партии и коалиции не се разбраха за състава на РИК. Якимов беше предложен от „ГЕРБ-СДС“. От „Възраждане“ настояха постът да бъде зает от Антония Делчева, но тя остава като един от заместник-председателите. 

В крайна сметка Якимов ще ръководи РИК-Хасково за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни за членове на Европейски парламент от България и за народни представители.

Комисията в Хасково е 13-членна. Има още трима заместник-председатели. Това са Десислава Костова от „ПП-ДБ“, Люба Спасова от „БСП за България“ и Десислава Филипова–Рангелова от „Има такъв народ“. Лейла Елмаз от ДПС ще е секретар. Останалите са членове.

Комисията ще се помещава в спортна зала „Дружба“. Първото й заседание ще се проведе утре от 11:30 часа, когато предстои да бъдат решени организационни въпроси – приемно време, място за обявяване на решенията, срок за определяне на подаване на предложенията за инициативните комитети за участие в изборите за народни представители, както и срок за подаване на предложения за регистрации на кандидатските листи на партии и коалиции.

Якимов остава и председател на Общинската избирателна комисия в Хасково, която е ангажирана с организиране и провеждане на местните избори – за общински съветници, които се очаква да бъдат в края на юни, като предстои насрочването им.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    КАУНЯ
    10 0
    20:10, 19 апр 2024
    Има ли значение кой ще е? Всите един к.. ги е правил ,само телефоните са им различни! Напаст Божия!🤣
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини