От х:

Днес в x:

Добромир Якимов председателства РИК-Хасково за предстоящите избори

Добромир Якимов е председател на Районната избирателна комисия в Хасково, реши ЦИК. Предложеният от ГЕРБ за мястото юрист оглавява Комисията в 29 Многомандатен изборен регион със служебно решение, след като партиите на местно ниво не се разбраха на консултациите при областният управител преди седмица.

Якимов е с доста солиден опит в РИК, бил е на различни позиции в комисията, включително и на председателското място. Двама заместник-председатели ще му помагат за организацията и провеждането на поредните предсрочни избори. ЦИК реши Петя Бостанджиева-Китин от „Демократична България“ да заеме едното от тях, въпреки, че формацията я беше предложила за секретар по време на преговорите. Втори заместник-председател ще е Петър Димитров от „Възраждане“. Лейла Елмаз от ДПС ще е секретар. Тя многократно е била на тази позиция.

За членове на комисията са назначени Сениха Неждет от ДПС, Люба Маринова-Спасова от БСП, Венелин Челебиев, Гергана Бояджиева и Тонка Апостолова от ГЕРБ. В състава й влизат още: Боряна Делчева, Соня Чанкова и Ангел Ангелов от „Продължаваме промяната“ и Силвия Стаматова-Маркова от „Български възход“.

Първото си заседание РИК-Хасково ще проведе тази събота в зала „Марица“ на Областна администрация. На него ще се вземат решения за работното и приемното време, адрес и телефони, както и относно печата.

РИК-Хасково ще продължи да заседава в зала „Дружба“ и следващите заседания на комисията ще са там, обясни Добромир Якимов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини