От х:

Днес в x:

Задържаха водач с 3 вида дрога, стартира спецакция в Хасковско

    Двама водачи, нарушили Закона за движение по пътищата са установени вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

    В харманлийското управление снощи е бил задържан неправоспособен водач на 34 г., шофиращ в Града на Белоногата скутер без регистрационна табела. Техническото средство, с което е бил тестван отчело употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. При последвалия личен обиск, в дрехите му е открита стъклена лула с жълто вещество, топче със суха зелена листна маса около 1 грам и таблетка с надпис, които той доброволно е предал на разследващите. Мярката му на задържане е до 24 часа.

    Другият водач е на 40 г. е заловен в родния си Димитровград да управлява Форд с влязла в сила административна мярка.

    Междувременно от вчера започна специализирана мащабна акция срещу шофиране под въздействие на наркотици и ще продължи до 24 юли, съобщи за Haskovo.net началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Тя е разпоредена от главния секретар на МВР и е във връзка с множеството катастрофи и конкретно тази от 5 юли, при която загинаха две пешеходки. Провеждане се не само в Хасковска област, но и в цялата страна.

    Ще се следи още за употреба на алкохол от водачите, неправоспособност, за осъдени и такива с отнети шофьорски книжки за връчване на наказателно постановление, но и за всички други нарушения по Закона за движение по пътищата – използване на обезопасителни колани, мобилни телефони.

    Днес преди обед служители с полицейски автомобил извършваха проверки на преминаващите водачи на булевард „България“. В рамките на около 20-30 минути бяха установени две нарушения – за шофиране без светлини и за липса на годишен технически преглед на автомобил. Междувременно беше глобен и водач за неправилно паркиране пред гараж на ул. „Христо Ботев“, чийто собственик беше препятстван да излезе с колата си.

    В Хасковска област има 6 апарата за тестване на водачи за употреба на наркотици. Те са на разположение в Районните управления. При съмнения от пътните полицаи, че даден водач е употребил наркотици, то той бива отвеждан за проба в съответното районно управление.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ра
      Разработиха се
      25 -13
      14:12, 8 юли 2022
      Рашков дамаджаната досега къде бля / пи / ? Сега две седмици проверки и после пак: "карайте както си знаете".
      • Се
        Селския
        31 -7
        15:02, 8 юли 2022
        Не да дремят под сенките с камери ,
        ами да спират наред за проверки на документи , алкохол и наркотици ПОСТОЯННО не само за мимолетни акции.
    • 2
      Ня
      Някой
      12 -2
      19:57, 8 юли 2022
      А кога ще обърнете внимание на гонките с мотори? Ало, КАТ ! Снощи около 23,30ч в района около Градската градина имаше гонги с мотори, чуваха се много ясно, но КАТ спи ! Аз живея в Кв"Червена стена и снощи така"рев" на мотори бяха все едно бяха пред блока ми ...
      • Ке
        Кенанския
        11 -1
        20:35, 8 юли 2022
        Пътя за КЕНАНА е същата работа,като писта за излитащи самолети е.Не се спазва ограничение на скорост.Изпреварва се без оглед на забрана и т.н.Чобанов да изпрати и там патрули...
      • Fb
        FB
        2 0
        10:26, 12 юли 2022
        Има 4-5 вървежни заведения в Хасково вечерно време по един патрул и да ги тестват с дрегера, не само прах в очите, спряли дядо на 60 години да го тестват за наркотици, пълен смях.
      • Мо
        Моторист
        1 0
        11:12, 12 юли 2022
        Боцкаме се с райски газ и смъркаме марихуана ! Не ни държат нервите ! Моторите загряват под 130 км/ч , а не са и евтини .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини