От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста мъжа, задържан за 11 кг марихуана в контейнер за смет

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 51-годишен турски гражданин за контрабанда и опит за контрабанда на 11.460 кг марихуана на стойност 45 840 лева. Тя е била наложена от Окръжен съд – Хасково и е потвърдена от Пловдивския апелативен съд, съобщиха от Темида.

Срещу мъжа е повдигнато обвинение за две деяния. На 26 май 2022 г. той пренесъл наркотика през ГКПП „Калотина“ от Сърбия в България. На следващия ден направил опит да го транспортира от страната ни към Турция през ГКПП „Капитана Андреево“.

Марихуаната била в чанта, открита в контейнер за смет зад гараж за извършване на щателна митническа проверка на българо-турския пункт. По-късно беше задържан турският водач на товарен автомобил.

Апелативният съд анализира доказателствата по делото и прецени, че няма основания за отмяна на определението на Хасковския окръжен съд. От самопризнанията на обвиняемия и показанията на свидетел, както и доказателствата по делото, съдът прецени, че е налице обосновано подозрение в голяма степен за съпричастност на Д. О. към контрабандата на наркотични вещества, в което е обвинен. Поради тежестта на престъплението и на наказанието, както и от липсата на адрес в България, на който може да бъде призован за явяване на делото срещу него, съдът прие, че има опасност от укриване при една по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини