От х:

Днес в x:

Езиковата гимназия изпрати 183 абитуриенти, Даяна Топалова със Златаровска награда

    Дванайсетокласничката Даяна Топалова е носителката на тазгодишната Златарова награда на Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Призът й връчи директорът Деян Янев на официална церемония по изпращане на абитуриентите от „випуск 2022“, провела се в двора на училището.

    Наградата се връчва от 1994 г. и с решение на Педагогическия съвет на ученика с най-високи постижения и най-активна дейност през всички години на обучение в Езиковата гимназия.

    Тази година гимназията завършват 183 зрелостници с общ успех 5.58. С най-добър резултат е 12 „В“ клас с отличен успех 5.96.

    По време на церемонията бяха връчени и други традиционни награди. Сред тях са награди за най-успешни ученици в обучените по чужди езици. Най-изявен ученик по немски език е Лора Стаматова, по английски език – Златимира Милчева, испански език – Дениз Шабан.

    По време на тържеството директорът Деян Янев пожела успех и попътен вятър в развитие на учениците. Приветствия отправиха областният управител на Хасково Катя Панева и заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчев. Празникът уважиха заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев и предприемачът Здравко Марков, който връчи отличия на млади предприемачи. Имаше и представители на Алумни сдружение, които също отличиха ученици, като универсален шампион е Джеймс Владимиров.

    Награди бяха връчени и от двама дарители, бивши възпитаници на гимназията. Призът от д-р Митко Василев беше връчен на Анастасия Андонова за отлични резултати в изучаването на немски език и активна обществена дейност. Наградата от Филип Филипов за активна извънкласна дейност получиха ученичката Едже Ахмед и учителят Гергана Гочева, която е и заместник-директор на гимназията.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини