От х:

Днес в x:

ОУ „Св. Климент Охридски“ празнува 85 години от създаването си

    С грандиозен празничен концерт хасковското основно училище „Св. Климент Охридски“ отпразнува 85 години от създаването си. Кметът на община Хасково Станислав Дечев връчи специален приз - кристална статуетка на Света Богородица на директора на училището Гинка Райчева.

    „Вие сте наследниците на Централното българско училище в Хасково. Това е наистина изключителна история, която единствено вашето училище може да разкаже днес и да продължи да пише и утре. Всъщност вие много ясно сте го казали и в мотото на днешния празник „Между миналото и бъдещето“. Но аз искам да ви уверя, че училищната история я пишете вие, пишете я сега. Дори нещо повече – вие пишете част от историята на Хасково“, каза в приветствието си кметът на община Хасково Станислав Дечев.

    Той заяви, че училище „Св. Климент Охридски“ задава стандартите на образованието в Хасково от много години. „Доказахте се като безспорен фаворит сред останалите училища в града. И това не е комплимент. Знаят го родителите, които настояват децата им да учат точно във вашето училище, знаят го и учителите, чиито класни стаи са препълнени с деца, знаят го най-добре децата, които учат и играят тук“, допълни кметът на Хасково и заяви „Искам заедно да продължим да пишем училищната и градската история на успеха“.

    Директорът на училището Гинка Райчева поздрави всички настоящи и бивши учители и ученици, благодари на родителите и заяви: „Училището не е само правила и програми. То е преди всичко общуване, емоции, устрем“.

    Пред препълнената зала в ОНЧ „Заря“ бивши и настоящи ученици на ОУ “Св. Климент Охридски“ представиха грандиозен спектакъл с много театрални сцени, танци, песни и много споделени емоции.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини