От х:

Днес в x:

5 °C

24 ученици от "Климент" в състезание по майсторско каране на велосипед

  24 петокласници от основно училище "Свети Климент Охридски" в Хасково се включиха в състезание по майсторско каране на велосипед. Учениците, разделени в 4 отбора, демонстрираха и знания на правилата за безопасно движение по пътищата.

  За провеждане на състезанието в двора на школото беше разчертан маршрут, по който велосипедистите трябваше да преминат. Те трябваше да преодолеят дървено препятствие, да заобиколят конуси, да пренесат прецизно пластмасова чаша с вода, както и да пренесат малка топка в кош, а след това да направят осморки и да демонстрират майсторско каране.

  По-късно учениците минаха и теоретичната част на състезанието - имаха за задача да наредят пъзел, за подредят пътни знаци за време, решаваха тестови задачи, свързани с правилата за безопасно движение по пътищата.

  Изпълненията им бяха оценявани от полицай и от двама автоинструктори от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии "Н. Й. Вапцаров" в Хасково.

  За най-добре представилите се четирима велосипедисти бяха осигурени награди.

  Състезанието в ОУ "Свети Климент Охридски" се проведе за десета поредна година. То е посветено на безопасното управление на велосипед при градски условия, обясни учителят по история и цивилизация Георги Илиев. Той поясни, че целта на инициативата е децата в края на учебната година, завършвайки пети клас, да покажат своите умения и компетентност за безопасно управление на велосипед.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ре
   реално
   15 -3
   17:00, 13 юни 2019
   Едно от най-хубавите стари училища в Хасково
  • 2
   Ех
   еха
   9 -1
   17:26, 13 юни 2019
   Бравооооо , страхотни стес идеите си
  • 3
   До
   Добре
   7 -1
   17:26, 13 юни 2019
   Интересно изглежда, продъжавайте в същия дух
  • 4
   Ve
   Velo Haskovo
   3 -13
   19:15, 13 юни 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Ne
   nelicha
   13 0
   19:21, 13 юни 2019
   Да на пръв поглед благородна инициатива. Само дето безопасното каране на колело, може да бъде такова, само ако има вело алеи, каквито има в цивилизования свят. Не знам, как ще овясните, това на децата си. Защо там има, а тука не. Карането на колело в училищния двор, е наистина безопасно, и на кенана естествено, но на всякаде другаде не.
  • 6
   Ма
   марин
   0 -2
   12:13, 14 юни 2019
   георги илиев - учител по история и цивилизации е отдавна за пенсиониране. При него учениците си правят каквото искат в часа. Това час ли е!
  Последни новини