От х:

Днес в x:

13 °C

24 ученици от "Климент" в състезание по майсторско каране на велосипед

    24 петокласници от основно училище "Свети Климент Охридски" в Хасково се включиха в състезание по майсторско каране на велосипед. Учениците, разделени в 4 отбора, демонстрираха и знания на правилата за безопасно движение по пътищата.

    За провеждане на състезанието в двора на школото беше разчертан маршрут, по който велосипедистите трябваше да преминат. Те трябваше да преодолеят дървено препятствие, да заобиколят конуси, да пренесат прецизно пластмасова чаша с вода, както и да пренесат малка топка в кош, а след това да направят осморки и да демонстрират майсторско каране.

    По-късно учениците минаха и теоретичната част на състезанието - имаха за задача да наредят пъзел, за подредят пътни знаци за време, решаваха тестови задачи, свързани с правилата за безопасно движение по пътищата.

    Изпълненията им бяха оценявани от полицай и от двама автоинструктори от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии "Н. Й. Вапцаров" в Хасково.

    За най-добре представилите се четирима велосипедисти бяха осигурени награди.

    Състезанието в ОУ "Свети Климент Охридски" се проведе за десета поредна година. То е посветено на безопасното управление на велосипед при градски условия, обясни учителят по история и цивилизация Георги Илиев. Той поясни, че целта на инициативата е децата в края на учебната година, завършвайки пети клас, да покажат своите умения и компетентност за безопасно управление на велосипед.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ре
      реално
      15 -3
      17:00, 13 юни 2019
      Едно от най-хубавите стари училища в Хасково
    • 2
      Ех
      еха
      9 -1
      17:26, 13 юни 2019
      Бравооооо , страхотни стес идеите си
    • 3
      До
      Добре
      7 -1
      17:26, 13 юни 2019
      Интересно изглежда, продъжавайте в същия дух
    • 4
      Ve
      Velo Haskovo
      3 -14
      19:15, 13 юни 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 5
      Ne
      nelicha
      13 0
      19:21, 13 юни 2019
      Да на пръв поглед благородна инициатива. Само дето безопасното каране на колело, може да бъде такова, само ако има вело алеи, каквито има в цивилизования свят. Не знам, как ще овясните, това на децата си. Защо там има, а тука не. Карането на колело в училищния двор, е наистина безопасно, и на кенана естествено, но на всякаде другаде не.
    • 6
      Ма
      марин
      0 -2
      12:13, 14 юни 2019
      георги илиев - учител по история и цивилизации е отдавна за пенсиониране. При него учениците си правят каквото искат в часа. Това час ли е!
    Последни новини