От х:

Днес в x:

18 °C

Концерт-спектакъл, изложба и шествие за 50-годишнината на Езиковата гимназия

  50-годишен юбилей чества днес Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. По този повод бяха проведени няколко събития.

  В празничната програма беше включена изложба, подредена на площад „Атлантически“ в областния град. На 9 пана са изложени кратки исторически факти и фотографии от различни дейности, провеждани през годините. Колажите са подготвени от ученици под ръководството на учителя по история Маргарита Иванова.

  Честването на юбилея продължи с шествие до зала „Дружба“, където започна концерт-спектакъл. В началото беше представена историята на гимназията. Приветствия към присъстващите отправи директорът на гимназията Деян Янев. „Езикова гимназия е не просто училище, а кауза и ако не сме заедно, ако не сме сплотени и ако не сме отговорни към своята кауза и своето призвание, ние няма да отговорим на високите очаквания, които поставят поколенията, преминали през Езикова гимназия преди нас“, заяви Деян Янев. Той пожела на сегашните ученици да достигнат и да надскочат равнището, поставено от бившите ученици на гимназията.

  Гост на събитието беше кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той връчи на директора кристална статуетка на Света Богородица, за да пази всеки един ученик, прекрачил прага на гимназията.

  Събитието уважи и началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева. Тя честити юбилея на гимназията. Удостои Езиковата гимназия с почетна грамота и плакет за доказания принос и професионализъм в българското образование, връчвайки отличията на Деян Янев.

  Сред участниците в концерта бяха Мажоретният състав към Младежкия център, Духовият оркестър на община Хасково, ансамбъл „Златна Тракия“. Изпълненията им бяха аплодирани от бивши и настоящи учители и ученици, приятели и гости, които изпълниха спортна зала „Дружба“.

  Анета Кутелова

   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   Ха
   Хахах
   26 -62
   22:26, 11 юни 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Им
    име
    35 -28
    22:31, 11 юни 2021
    Тъжно е, че това е впечатлението което е останало у хората в града за тази гимназия.

    ...ама е вярно.
   • Цу
    Цуц
    37 -20
    22:54, 11 юни 2021
    Умните са в спортното! Там няма връзкарчета.....
   • Бу
    Бухал
    11 -11
    23:42, 11 юни 2021
    Я млък!
   • 11
    111Ф
    4 -11
    11:23, 12 юни 2021
    До ЦУЦ,повярваме ми ЦУЦ нямаш си и ни най малка пр... Виж коментара
   • До
    До смешника ХАХАХ
    28 -7
    11:25, 12 юни 2021
    Който не може да стигне гроздето - вика "кисело е"! :)
    Злобата ще ви изяде!
    А през това време децата се развиват и вървят напред!
   • И аз завърших езиковата в картоф Ково
   • Поне да знаят накрая 1 език, а те и това не знаят! Да видим в петък, матурата по математика как ще я изкарат 10 клас :-) , освен ако не се съберат госпожите и не им я решат !
  • 2
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
   Ив
   Иван
   11 -23
   00:32, 12 юни 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Ге
   Гергана Гочева
   12 -16
   06:35, 12 юни 2021
   Със синята рокля прилича на Херо Мустафа ,... Виж коментара
  • 5
   Не
   Невена
   25 -16
   07:34, 12 юни 2021
   Най корумпираните учители са в тази гимназия. Рушвети и подаръци си искат.. И много частни уроци по 40 лева.
  • 6
   Дя
   Дядо Йоцо
   20 -10
   10:53, 12 юни 2021
   Не знам дали са най-корумпираните но не са най-добрите! Някога е имало такива , тези от снимката с усмивките-НЕ!
  • 7
   Обаче не го приеха там ,
   и завърши немската :))
  • 8
   Ва
   Василев
   11 -5
   13:41, 12 юни 2021
   Какво означава НЕВАЛИДНА СЕСИЯ?
   Вид цензура ли е?Лъжа ли е,че децата излизат полуграмотни, а някои и неграмотни? Лъжа ли е,че някои имат висше,но нямат средно? Само питам.
  • 9
   Г-
   Г-н Василев
   8 -6
   14:14, 12 юни 2021
   Някои нямат и средно и висше и заемат постове на министри. Може да има и от тази гимназия с усмихнати даскали, особено Гочева, която ходеше с ...............някой си бивш шеф
  • 10
   Г-
   Г-да учители
   14 -2
   18:02, 12 юни 2021
   Всичко е много хубаво, усмихнати учители, доволни ученици! Браво! Но..., мисля си защо учиници от езиковата ходят на частни уроци при учители от математическата и обратно? Какво не е наред? Или за да е още по-наред трябват и частни уроци? Тогава какво правите в училище? Ааа, забравих, всичко е наред! Бъдете усмихнати тогава и давайте по същия ред и през настоящите "учебни"
  • 11
   Tr
   Troin
   11 -4
   21:14, 12 юни 2021
   Езиковата гимназия е училище което създава емигранти.
   Затова на юбилея са само най-силните и ученици,но достойни Хасковчани.
   Другите просто ги няма.
   Е емигрантите можеха да се включат и по ВИБЕРА ,както гледат родителите си.
   Ако не са на работа де в някоя еврозакусвалня..
  • 12
   Ци
   Циганина
   4 -2
   11:06, 13 юни 2021
   Аз уча в спортното намаме парад
  • 13
   Ст
   Стан
   7 0
   09:01, 14 юни 2021
   Езиковата ПРЕДИ и СЕГА са различни неща!!! Това честване е за бившите ученици...
  • 14
   Ft
   FTW
   6 -6
   17:37, 14 юни 2021
   Езиковата в Димитровград няма голяма история, но е факт, че към днешна дата е по-добра от асковската във всяко отношение: преподаване, дисциплина, атмофсера! Много родители от Асково са предпочели децата им да учат там!
  • 15
   То
   Точно
   3 -4
   22:25, 14 юни 2021
   Езиковата в Димитровград е добра гимназия! По-добра от хасковската

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини