От х:

Днес в x:

Отново фашинг, отново купон: Езиковата гимназия в Хасково огласи града

    След алтернативните издания на фашинга, покрай пандемията, предбалният пролетен купон на Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Хасково, тази година отново е факт на живо.

    И този път обаче, за да се спазват все пак мерки за безопасност, учениците организираха купона в обратна посока. Вместо от центъра на града, откъдето обичайно в предходните години тръгваше шествието, в това издание на фашинга то започна от училището и премина през бул.“Раковски“ към спортна площадка “Спартак“, където на открито ще е забавата.

    Движението беше отцепено за кратко за представителната част. На кръстовището на бул. „Раковски“ шествието посрещнаха музикантите от Духовия оркестър на Хасково. Мощен рев от моторите на местните рокери огласи момента, в който принцът на бала тази година - Елиас от 11А клас с изучаване на немски език, отвори вратата на автомобила, за да покани принцесата -неговата съученичка Мелек и заедно застанаха начело като предводители на шествието. Двамата бяха избрани по-рано през годината след гласуване от всички класове. По традиция на принцът и принцесата се пада честта да обявят и темата на фашинга, която тази година е „Гала вечер“

    Понеже се е превърнал в традиционен празник за Германия, езиковите гимназии са поели инициативата да го празнуват и в България.

    Карнавалът, който се провежда преди Великите пости датира от древни времена, когато се е вярвало, че зимните духове трябва да се изгонят, за да дойде пролетта. Именно и затова хората се маскират.

    По традиция фашингът е през февруари, но за да се проведе на открито тази година беше изместен за края на април.

    Това е 51-вото издание на фашинга в Хасково. Подготовката за него е отговорност на немските езикови паралелки в 11 клас, но активно им помагат и членовете на Ученическия съвет.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини