От х:

Днес в x:

Млади репортерки, ученички от Езиковата, решават дългогодишен проблем в Хасково

    Напористи млади репортерки от клуб „Млад журналист“ в Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ са на път да разрешат дългогодишен проблем в Хасково. Лора Стаматова и Ралица Димитрова правят репортаж за мащабния ремонт в общежитието на гимназията, който вече е на привършване. Там бяха подменени електро и Вик инсталацията, във всяка стая бяха изградени баня и тоалетна, ремонтирани са всички общи части на осеметажната сграда. Описвайки луксозните условия, които очакват учениците от следващата учебна година, младите репортерки се натъкват на проблем.

    По пътя към гимназията учениците са принудени да преодоляват огромна кална локва. Тя се намира между поделението и гробищния парк в „Кенана“ – там, откъдето военните изкарват тежки верижни машини. Мястото е трудно преодолимо, особено през зимата, а оттам минават не само учениците, но и много жители на квартал „Куба“, а и от други части на града. Проблемът е от много години и не е бил решен досега въпреки многобройните сигнали и оплаквания от граждани.

    Младите репортерки решават да потърсят отговор от кмета на Хасково Станислав Дечев докога учениците и гражданите ще са принудени да газят калната локва. Пред Лора Стаматова кметът признава, че е запознат с проблема и обещава той да бъде решен още това лято.

    Репортажът на Лора Стаматова и Ралица Димитрова можете да видите тази вечер след новините на eTV, които започват в 19:30 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      По
      Попова лъжичка
      14 -6
      18:15, 5 май 2022
      Това лято ще пресъхне локвата и проблема от само себеси ще бъде решен.
      • Уч
        Учител
        6 -4
        15:33, 6 май 2022
        Браво на децата. Позитивна идея за развитие на младите хора. Дано не се обезкуражат от тъпите коментари в нета на поповите лъжички и жабите, които по-далече от гьола си не виждат. Успех момичета! Не обръщайте внимание на земноводните, те имат проблем за всяко решение.
    • 2
      Бе
      Бегач
      9 -4
      20:31, 5 май 2022
      Теа репортерки да питат кога ши турят пистата на стадион Младост?
    • 3
      И
      И
      5 0
      20:00, 6 май 2022
      То кмета ,освен да се снима и прави първи копки , друго не прави ,резултат 0...

    Още новини

    Последни новини