От х:

Днес в x:

Пламен Георгиев ще се кандидатира за втори председателски мандат на Районен съд- Хасково

Изображение 1 от 6

    Председателят на Районен съд-Хасково Пламен Георгиев ще се кандидатира за втори мандат. Намеренията си той обяви днес по време на Деня на отворените врати в Съдебна палата – Хасково.

    До края на настоящия мандат остават три месеца, все още няма обявена процедура за избор. Решението ще бъде обявено от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

    „Обявил съм намерението си пред колегите и съм го изговорил в семейството си с най-близките хора“, посочи съдия Георгиев.

    В момента вече върви процедурата за избор на нов председател на Окръжния съд в Хасково. Пламен Георгиев обаче няма да се включи като кандидат. „Бих могъл да нося тази отговорност, да не съм лишен от амбиции, но връзката ми с Районен съд в Хасково е толкова силна, че мой дълг е да остана тук“, посочи съдия Георгиев.

    За професията и отговорностите, които носи и като съдия, и като административен ръководител Пламен Георгиев разказа за функциите на длъжността и демонстрира пред учениците от паралелката „Съдебна администрация“ в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково.

    В Деня на отворените врати двама от учениците Кремена Хазарян и Димитър Пасев имаха възможността да седнат в стола зад неговото бюро и да изпълняват функциите, макара и за кратко, на административния ръководител.

    Съдя Пламен Георгиев показа нагледно пред младите хора как действа системата за разпределение на делата на случаен подбор от „Единна информационна система на съдилищата“. Младите му помощници се включиха реално в разпределение на постъпили в Районния съд наказателни дела чрез програмния модул.

    Дните на отворените врати в Съдебна палата – Хасково са насочени към популяризиране дейността на съда сред членовете на обществото, младите хора, за утвърждаването у тях на уважение и доверие към закона и институциите и за повишаване на правната култура.

    „Във всички деца е нашата надежда за по-добро бъдеще. Ще оказваме съдействие на младите хора от паралелката, а и на всички останали да се запознаят с работата на съда и един ден, дано повече от тях да се насочат към правото, а останалите, които изберат други специалности, да се върнат в съда като съдебни заседатели.“, коментира административния ръководител на Хасковския районен съд.

    Учениците, които се включиха в инициативата днес получиха удостоверения, подписани освен от Пламен Георгиев и от ръководителите на Окръжния съд в Хасково, Районна и окръжна прокуратура.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини