От х:

Днес в x:

Задържаха близо половин тон контрабанден тютюн за наргиле

  Контрабанден тютюн за наргиле на стойност 172 800 лева откриха митничарите при проверка на автобус, съобщиха от Агенция „Митници“ и от прокуратурата.

  На 16.04.2022 г. на граничния пункт „Капитан Андреево“ пристига автобус с българска регистрация, в който пътува туристическа група от Одрин до Русе. Водачът - български гражданин декларира пред митническите служители, че пренася перилни и почистващи препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити 40 кашона, които според обясненията на шофьора съдържат мармалад и конфитюри. След отварянето на кашоните се установява, че всеки един от тях съдържа по 12 кутии тютюн за наргиле в разфасовки от 1 кг. Задържаното количество тютюн за наргиле е 480 кг с пазарна стойност 172 800 лева.

  По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. По разпореждане на прокуратурата водачът на автобуса е бил привлечен към наказателна отговорност за престъплението. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева, както и забрана за напускане пределите на Република България. Разследването по случая продължава.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини