От х:

Днес в x:

Опашка пред водоноската в „Бадема“ заради спряната вода

    Опашка се образува днес по обяд пред водоноската в хасковския квартал „Бадема“. Предимно млади хора идваха да си налеят вода в туби и кофи, тъй като чешмите в района пресъхнали от вчера по обяд.

    „Използваме водата от водоноските предимно за миене и за тоалетната. За пиене си купуваме от магазините, но в някои търговски обекти се изчерпа“, каза възрастен мъж, дошъл да си налее вода.

    Освен в „Бадема“, водата е спряна и в квартал „Каменни“. Причината е пропадане на спирателен кран на централен водопровод, захранващ двата жилищни района, гласи съобщението в сайта на ВиК – Хасково.

    Днес екипи на водното дружество работеха на две места. Единият беше на кръстовището на улиците „Стара планина“ и „Оборище“. Там беше пропаднал спирателен кран. На място беше главният инженер във ВиК Лозко Лозев. Той заяви, че работата ще продължи до отстраняване на проблема. По думите му това трябва да стане до края на работния ден.

    Повреда на кран имаше и на улица „Поройна“, където първо е възникнал проблемът. Това наложило спиране на водата от крана на улица „Стара планина“, но и там се получила авария.

    В тази връзка са осигурени водоноски – едната в „Бадема“, а другата е на кръстовището на улиците „Ихтиман“ и „Каменна“, каза инж. Лозев.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Ам
      Ами
      8 -3
      13:30, 23 ное 2021
      Това го разбрахме, и за кварталите разбрахме защо тогава няма вода на ул. Петър Берковски
      • Де
        Децивилизация
        10 -2
        13:35, 23 ное 2021
        Крановете им не работят, ако изобщо някой знае кое от къде и така е най-лесно.
      • По - евтино излиза да носим вода с водоноски
        .......
        Отколкото да пускаме вода по тръбите
        .....
      • Ха
        ха
        9 -3
        14:42, 23 ное 2021
        "... предимно млади хора..." били пред водоноската...
        Искам тия от ВиК то да ми обяснят старите баби и дядовци дето едва вървят, болните хора, инвалидите ... как да идат до тая водоноска и по колко вода мислят че могат хорицата да носят
        И при една водоноска на цял квартал дали ще има вода в нея ако подгонени от жажда издрапат до нея
    • 2
      Ха
      хасковски
      10 -7
      13:40, 23 ное 2021
      аз ви казвам нарочно спират водата да пестят парите за ток.. правят се че има проблем.. уж правят ремонт дърпат пари и на всичкото отгоре пестят от парите за ток.. 2 в 1 печалба :) утре пак ще има авария някъде другате ахах.. цяло лято аварии имаше до сега целият град щеше да има тръбопровод
    • 3
      11
      111Ф
      11 0
      14:32, 23 ное 2021
      Гледам снимките приложени към статията и си задавам въпрос кои е на повече години хората от ремонтната група с побелелите коси от ВИК-то или изгнилите водопроводни тръби за питейна вода които са на снимките.
    • 4
      Га
      Гатанка
      12 -2
      15:32, 23 ное 2021
      Басейни строим вода нямаме,компютри имаме Интернет няма, ламборгини караме пътища нямаме. Що е то? . . . Отг.Хасковски гласуващ каун
    • 5
      Шм
      Шматки
      6 -4
      15:39, 23 ное 2021
      Кога хората в тва прокажено село ще поискат да се направи нещо срещу постоянните аварии, които ни оставят без вода нон-стоп? Само срещу ограниченията, че не може да ходите на кафе и до Мола ли може да протестират, Ганьовци? Високи цени на тока, водата(даже няма такава или е отровна), корупция до шия навсякъде, ама нашите селски бекове чакат DJ Жото да се нашмърка и да ги поведе. Заслужавате си съдбата лешове...
    • 6
      Ка
      Капка
      11 -5
      16:24, 23 ное 2021
      Когато спрем да им плащаме за некачествените услуги. Аз лично спирам. Те първи нарушиха договора - вече втори ден няма водоподаване, а за поредна година харча повече за минерална вода за пиене, отколкото за тази, която ни пускат от ръждясалите си тръби. Когато ми възстановят средствата, похарчени за минерална вода, и удържат минимум месец, без да спират водата и да пускат водоноски като в 19 век, и аз ще възстановя плащанията си към тях!
      • 66
        666
        2 -3
        08:18, 24 ное 2021
        Ей, мухло , като не плащаш трябва да ти я спрат и за битови нужди да нямаш. Това заслужавате всички, които не плащате - да тънете в собствените си *****!
    • 7
      Тъ
      Търпеливи кауни
      7 0
      18:34, 23 ное 2021
      Писал съм го много пъти - хасковлията го търсете само за писане по форуми, оплаквания, силни приказки, обиди и въобще каквото се сетите, ама да си развали рахатя и да излезе на стачка - НЕ.
    • 8
      Су
      Суша
      1 0
      08:51, 24 ное 2021
      И сега какво? Геноцидът в Бадема продължава трети ден... А идната седмица ще ми пратят служител да отчита колко вода сме потребили! Ще ни обезщетят ли затова, че плащаме като идиоти, а кварталът вони?
      • 66
        666
        1 -2
        08:54, 24 ное 2021
        Колкото вода сте употребили, толкова ще ви отчетат и толкова следва да платите.
    Последни новини