От х:

Днес в x:

Три предписания по здравните мерки в обекти за детско хранене в Хасково

Три предписания във връзка с въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на Ковид-19 са връчени на собствениците на обекти, в които се приготвя храна за деца в Хасковска област.

Констатациите са след масовите проверки на Българската агенция по храните, които вървят в цялата страна от началото на учебната годината в училищните столове, бюфети и обекти по Закона за храните на територията на училищата.

В Хасковска област не са констатирани тежки нарушения, освен тези по спазването на противоепидемичните мерки.

В периода от 14-и  до  30-и септември в страната инспекторите по храните са направили 1264 проверки в училищата. Възбранени са 18 кг храни от животински произход с неправилно съхранение и с изтекъл срок на годност. Издадено е едно разпореждане за спиране на цялата дейност на обект, регистриран по Закона за храните на територията на училище, което е в област Стара Загора.

 Областната дирекция на БАБХ -Хасково е извършила 29 проверки в рамките на засиления контрол в учебните заведения, разпореден със заповед на изпълнителния директор агенцията.

Проверени са 12 училищни стола, 8 разливни към училища, 8 павилиона за закуски и бюфети и една кухня-майка за кетъринг. В момента на проверките няма констатирани нарушения, спазват се утвърдените „Указания към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене и обекти за търговия с храни”.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Се
    Сейдалито от Балкана
    3 -2
    19:16, 10 окт 2021
    Фирма Балкан Юг ЕООД обявява конкурса за Опиративна квачка и Експерт Вразки с реалносттат
    Изисквания:
    Да са имали поне една ефективна присада за минимом заплахи за убииство
    Да страдат от нарцистично ,гранично ,параноично и хистрионно личностно рзтройство едновременно
    Да притежават силно изразени психопатски наклонности
    Да са обзети от делюзии ,налудности и психози
    Да са обивали поне две котки и едно куче през животат си
    Да знаят как се подправят подписи в счетоводни документи
    Да могат да правят салата кам ракийката вечер
    Да притежават нож ,боздуган ,сатър и базука и да ги използват активно
    Да носят животински принтове и да се излагат навсякаде
    Ако сте жуже или кон и сте силно неграмотни направо си носете документити да ви назначим!

    Балкан Юг ЕООД НЕ защитава личнити ви данни! Напротив!!! Ще ги раздаде на първата срещната луда ,за да дойде да ви плаши с убииство под прозореца вечер напукана на бело и пияна на мотика.
    • Жи
      Живкова Жилязкова
      2 -3
      19:18, 10 окт 2021
      Корабът Салвейшън бе изстрелян успешно днес от марсианският Байконур. Очаква се да се приземи на земната повърхност идният петък когато ще бъде тържествено посрещнат от Оркестър за назначения и позорни уволнения - ТНДРАТАТНДРАТАТНДРАТАТНДРАТАТНДРАТАТНДРАТА. На бордът му се намират смисълът на живота , усмирителна риза , дюнер , 3 флакона диазепам и един ***** от Криминална.
  • 2
    Са
    Само лудата има мнение
    7 0
    19:22, 10 окт 2021
    Твърде голяма част от държавните органи, работят за чужди частни интереси, измивайки си ръцете с някаква илюзорна защита на населението и най-вече децата. Народ има ли в тази територия или всеки ще се спасява самостоятелно, както в джунглата?
    • Жи
      Живкова Жилязкова
      5 -4
      19:30, 10 окт 2021
      Здравейте аз съм самотна майка с кредити и се страхувам че млечната кухня се опитва да убие децата ми. Вече не знам какво да направя
  • 3
    Предписанието е предупреждение за това какво ще последва или ти разпъваме чадъра или вадиме сатъра,това е указанието към бизнес операторите.Въпросната стуктура функционира като бухалка,идентично с прокуратурата.Сега бухалката се държи познати лица със спорно минало и чака точния момент в който да се развихри
  • 4
    Ас
    Асковото
    3 0
    10:05, 11 окт 2021
    Като знаем кой е начело на агенцията на хрантутниците ........ опазил ни бог
  • 5
    Да
    Дарко
    3 0
    10:18, 11 окт 2021
    Предписвайте,предписвайте,че храната,която артисва от децата, възрастните я мъкнат в къщи.Расте риска от зараза и стомашно-чревни инциденти по този начин и после трудно ще се открие първоначалния източник.

Още новини

Последни новини