От х:

Днес в x:

Разкриха контрабанда от шивашкия бранш на границата с Гърция

Изображение 1 от 3

    Хиляди метри текстилен кант и апликации с лога на световни марки задържаха митническите служители в района на Граничния пункт към Гърция "Капитан Петко войвода".

    4000 метра е недекларираният текстилен кант, 2500 са апликациите и  1707 са дрехите-имитации на световни марки.

    Стоките са разкрити като нерегламентирани през последните две седмици, уточняват от Митниците през последните две седмици.

    Една част от тях са открити в товарен автомобил с полска регистрация. Шофьорът-поляк представил документи за превоз на групажна стока от Турция за родината му.

    Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която са открити ролките с текстилна лента с логата на световни гиганти в модата, както и апликациите, същи идентифициращи известни търговски марки.

     С тези материали могат да бъдат брандирани минимум 4500 артикула, уточняват експертите.

    1707  текстилни изделия с претенцията, че са маркови, са открити при други две проверки на автомобили, с българска регистрация, превозващи стоки от Турция за България.

    В единия от  камионите са открити  суитчъри, клинове, детски комплекти и блузки, носещи знаците на модни марки от популярния сектор. Част от детските дрехи са щамповани с образите на популярни анимационни герои Мечо пух и Чип &Дейл.

    При проверката на другия камион са открити 385 спортни екипи и 40 чифта обувки, брандирани със знаци на известни марки.

    Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случаите са информирани правопритежателите на търговските марки. При тяхно разрешение, те ще бъдат унищожени за тяхна сметка.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини