От х:

Днес в x:

Отличиха почетните граждани на Хасково - Тереза Андонова, Ваня Дерменджиева и Борис Младенов

    Тържествено заседание на Общинския съвет на Хасково се проведе днес в театър „Иван Димов“. То е по повод 8 септември – Ден на Хасково и Рождество на Пресвета Богородица.

    Заседанието беше открито от председателя на Общинския съвет Таня Захариева. Приветствия за празника и поздравления отправи кметът на общината Станислав Дечев.

    На заседанието бяха връчени отличията „Почетен гражданин на Хасково“. Тази година със званието бяха удостоени дългогодишната учителка по немски език Тереза Андонова, баскетболистката Ваня Дерменджиева и хоровият диригент и педагог Борис Младенов – посмъртно.

    „Благодаря на всички, които се сетиха за мен и ме удостояват с това звание. Благодаря на Общинския съвет, на мои бивши ученици и сегашни, на моето семейство“, заяви Тереза Андонова.

    „Хасково е не само емблема, но и значим град в историята ни, затова си заслужава да отдадеш живота си в името на родния град. Дерзайте, за да го издигате все повече и повече“, заяви Ваня Дерменджиева пред присъстващите в театъра.

    Отличието за Борис Младенов получи дъщеря му Стефка Младенова, която прие плакета с благодарности. Тя припомни, че по времето на баща й, когато той е бил диригент, залите са били почти винаги пълни, а сцените са били отрупани с цветя.

    На церемонията беше връчено отличието „Почетен знак на Хасково. То беше присъдено на секретаря на читалище „Заря 1858“ Александър Милушев. Той заяви, че посвещава наградата на народните читалища в община Хасково. „На читалищата, за които аз продължавам и ще отдам последните сили да ги бъде, защото знаете в малките населени места няма черкви по обясними причини, няма училища. Там остана само едно читалище и ако махнем и читалището, трябва да закрием селата, а те са точно най-българското от българското“, заяви Милушев.

    По време на церемонията бяха връчени специални отличия от кмета Станислав Дечев на три заслужили спортистки от Хасково, изкачили се на най-големия форум – Олимпиадата в Токио. Това са състезателката по джудо Ивелина Илиева, която лично получи плакета и бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви.

    Анета Кутелова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Бр
      Браво
      12 -14
      14:54, 8 сеп 2021
      Браво,Дечев, чудесен избор! Честит празник!
      • No
        Nostradamus
        16 -8
        15:10, 8 сеп 2021
        Трол - *********. Какво общо има Дечев, освен че умее да представлява? О, и кой ще го глоби, че е без маска на закрито?
      • Да
        Дааа
        20 -5
        15:11, 8 сеп 2021
        Много злоба в тоя град, много!
      • Бе
        Без думи
        13 -11
        15:57, 8 сеп 2021
        А кой ще глоби Кацаров,който беше в парламента без маска ,без да говори.Дечев говори , гледай обективно,стига селски плюнки
      • Да направи ганг-банг с 2 каруци ц***** докато е облечена в бяло костюмче - като булка
    • 2
      Ян
      Янко Димитров
      3 -6
      16:35, 8 сеп 2021
      Мен пак ме пропуснаха
      Толко много съм направил за реда и законността в Хасково.
    • 3
      НГ
      Н Георгиев
      14 -2
      18:01, 8 сеп 2021
      Най накрая се сетиха да направят почетен гражданин някой, които не е спортист или певец. Не познавам учителката, но смятам че наистина заслужава. Аз лично съм имал учители, които се грижеха за нас като за собствени деца. Такъв беше учителят Тодор Тодоров от Минния техникум в Хасково, който после се премести в Димитровград. Велик учител, велик човек. Винаги ще го помня.
      • Ат
        Атанасова
        7 0
        19:14, 8 сеп 2021
        Прекрасен човек!
    • 4
      Ат
      Атанасова
      14 0
      19:13, 8 сеп 2021
      Поздравления за почетните граждани.Тереза е един невероятен Човек и преподавател, който остава в сърцата на своите ученици! Прекланям се пред нея-всеотдайна, обичана.Да бъде здрава още дълги години.Тя остави следи в поколения ученици! Благодаря!
    • 5
      Та
      Таня Захариева
      7 -2
      21:30, 8 сеп 2021
      Каква заплата получава? А ? А..... да , разбрах!
    • 6
      От там надолу не познавам такъв слабак!
    Последни новини