От х:

Днес в x:

13% ръстът на корпоративните данъци, платени от фирмите в Хасковска област

13% ръстът на корпоративните данъци, платени от фирмите в област Хасково, отчитат от местния офис на НАП.

Дружествата са внесли с 1,6 млн. лв. повече данъци до 30 юни тази година, когато беше крайният срок за деклариране и внасяне на корпоративния данък, в сравнение с предходната година.

9 354 дружества от региона са обявили доходите си.

На 30 юни изтече и срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

От данъчното съобщиха още, че новият транш за подкрепа с оборотен капитал към фирмите, който ще бъде изплатен днес, е в размер на 775 000 лева. С тази сума, общият размер на безвъзмездната помощ във фаза 3 на програмата, изплатена от Националната агенция за приходите, става 2,355 млн. лв. Те са за общо 725 одобрени до момента кандидати от всички в страната, подали документи в трета фаза, срокът за която беше 22 юни.

Близо 2 800 фирми кандидатстваха за подкрепа с оборотен капитал във фаза 3 на програмата. Оценката на проектните предложения продължава, уточняват от НАП, като са очакват още плащания през следващите седмици.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини