От х:

Днес в x:

Светлозар Недев събра във „Форум“ многоликостта на жената в една изложба

    Жената е предизвикателна и интригуваща в своето разнообразие. Тя е и стихия, и нежност, и вълнуващ момент. Многоликостта на нежната половинка на човечеството, в месеца на жената -март, показва в една експозиция художникът и фотограф Светлозар Недев.

    Той е куратор и участник като автор в изложбата, която неофициално нарича „10 дами и един джентълмен“, открита в галерия „Форум„ в Хасково тази вечер.

    В такава компилация авторските работи на Тереза Зиковска, Лора Янев, Селма Тодорова, Ирина Колева, Минка Добрева, Маргарита Иванова, Павлина Копано, Марияна Йорданова, Ангелина Недин, Гергана Вълкова, и в допълнение и тези на Светлозар Недев, се показват за първи път пред публика. Картините гостуват в Хасково по покана на друга дама, която е част от изкуството -директорката на галериите в Хасково -художничката Татяна Форева.

    „В тези времена експозициите са все по-рядко и аз се радвам, че мога да представя тези авторки, които са част и от участниците в годините на арт пленера „Безгранично изкуство“ в Стара Загора, и пред публиката на Хасково“, сподели Светлозар Недев.

    Селекцията кураторът на изложбата е направил воден от един единствен принцип-приятелството. Това е неговият жест за 8-ми март към дамите, които представя в галерия „Форум“. Образно казано това е негово празнично цвете за тях.

    Въпреки че авторките са съвсем различни, те са толкова талантливи, че за проекта, в който ги е включил, Светлозар Недев казва, че е в пълно съзвучие.

    Всяка от дамите, представени в галерия „Форум“, е позната на ценителите на изобразителното изкуства не само у нас, но и по света.

    „В последната година изкуство се прави много трудно. Но ние трябва да рисуваме, защото часовникът цъка и времето лети. Няма как да чакаме да свърши тази пандемия, която не се знае колко ще продължи. Тя не трябва да бъде спирачка, защото животът продължава. Трудно е, но художникът има нужда от момента на споделяне с публиката и затова е важно да се случват събития, като днешното“, сподели още Светлозар Недев.

    Изложбата ще остане на вниманието на публиката и на ценителите в Хасково до средата на април.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ку
      Купи си
      4 -3
      18:58, 15 мар 2021
      Самобръсначка
    • 2
      43
      4396
      2 -3
      19:15, 15 мар 2021
      голям красавец
    • 3
      Ха
      ха ху
      4 -4
      19:34, 15 мар 2021
      Леле колко изчаткал народ има,тц тц тц!
    • 4
      Ле
      Леонардо
      4 0
      20:35, 15 мар 2021
      Картини 4 и 5 са много красиви.
    • 5
      Ов
      ОВЧАРов
      3 -2
      07:39, 16 мар 2021
      Подражателна цапаница. Не ме впечатлиха. Отразяват се от очите, не влизат в главата.
    • 6
      Ли
      Лиско
      0 0
      11:38, 16 мар 2021
      Ами народът ни изпростя! Не искам да обиждам овчарите, но когато мнение дават прости и глупави хора....?!
      • Кр
        КРАВАров
        0 0
        14:48, 16 мар 2021
        Ами рисувайте и за овчарите. Те не са ли хора. Според твоята логика не всеки има право да дава мнение за манджата, която е изял. А това право има само шив Манчев. Продължавам да твърдя, че това са запаници, които не въздействат. Не събуждат и 1 молекулка.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини