От х:

Днес в x:

14 °C

Новата канализация в „Болярово“ пак пропадна, наводнена улица блокира достъпа до къщи

  Достъпът до няколко къщи на улица „Хан Тервел“ в хасковския квартал „Болярово“ беше блокиран заради наводнение. Проливният дъжд днес беше залял част от неасфалтираната отсечка, включително и тротоарите.

  „Не може да се стигне до съседните 3-4 къщи. Човек трябва с ботуши да ходи“, каза Невена Христозова, която живее в съседство.

  Една от живеещите във въпросните къщи е Йорданка Петева. Тя обясни, че сутринта нивото на водата на улицата било по-малко, но тъй като все още продължава да вали, се чудеше как ще се прибере в дома си довечера след работа. Освен това тя се опасява, че наводнението може да нанесе поражения в нейното и в околните няколко жилища.

  Според местните улицата се наводнила, тъй като се е насъбрала вода от съседните улици, защото не може да се оттича. Те смятат, че до тази ситуация се е стигнало, тъй като все още дъждовната вода не се влива в новата канализация.

  „Сигналът за наводнената улица е подаден на дежурния в община Хасково и той по компетенция го е предал на ВиК, за да се направят отводнителни работи на място“, казаха от местната администрация.

  Междувременно в „Болярово“ на две места имаше пропаднали участъци с дълбочина до около 40 см по изкопите за новата канализация, която беше прокарана по проект на община Хасково, но дейностите все още не са приключили. Пропадания имаше на улица „Петър Янев“ и на отбивка от улица „Драва Соболч“. Боляровци са на мнение, че пропаданията трябва да бъдат обезопасени, защото в противен случай в тях може да се разбие кола. Припомняме, че при сходни ситуации бяха пропаднали няколко леки автомобила, включително и камион.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Много се краде по пътеката до като се завърши всеки обект.......Веригата е дълга .
   • Ге
    Георги
    4 -33
    13:11, 12 яну 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
   Ба
   бай Теню алибекювеца
   31 -1
   13:05, 12 яну 2021
   Я да ви хортувах, че голямо крадене ще пада , вие ми блъскахте минусчета, пра-- пра-- пра-- дядо ми Теню е бил още през турско един от първенците на селото, така че инстинкта ми никога не ме лъже, кога става дума за едно от най- старите села в околията, Алибей коьй , демек сегашното село Болярово.
  • 3
   Мл
   Младок
   33 -1
   13:20, 12 яну 2021
   Работа,работа и пак работа.
   Ама тази работа със суробаджанащина не става.
   Въпреки,че пак е работа да крадеш,но...
  • 4
   Ги
   ГИГАНТА
   28 -5
   14:40, 12 яну 2021
   Станчо кметчето се очертава като най-слабия и най-зависимия кмет в историята на Хасково. Хубавото е, че ако не за друго, поне за стената на границата няма да се оттърве.
  • 5
   Ед
   Един
   23 -6
   14:48, 12 яну 2021
   Станиславчо е обречен. Не е лошо момче. Самозабрави се и помисли се за някой. Сигурен съм, че съжалява, но назад няма. Това с Тенчо, Атаман или Делянчо е нищо. Ще го отнесе от ЕК заради злоупотребата с оградата. Съжалявам го защото е споделял с приятели, че ще приключи в панделата.
   • Ба
    Бай Ставри
    4 0
    20:36, 12 яну 2021
    Не го съжалявам да яде хурката
  • 6
   Ко
   Колю Тутура
   17 0
   15:25, 12 яну 2021
   Всичко пропадна, а още сняг не е завалял...
  • 7
   12
   123
   16 -3
   15:45, 12 яну 2021
   Трайте! Остана още 2 год и 9 месеца и уволнение. Пък кметчето го очаква справедливостта.
  • 8
   Кв
   Кварталната кучка
   3 -5
   20:17, 12 яну 2021
   Ако не ми писна от реването в Болярово. Като ви гледа човек репортажите ще рече че там живият 800 хиляди човека. Само за Болярово ли ще пишете. Други квартали в този град няма ли.
   • На
    Набора
    5 -4
    20:48, 12 яну 2021
    Що не си е..еш. Майката.
  • 9
   Ст
   Ст.
   4 0
   09:20, 13 яну 2021
   За какво се ядосвате на Станчо и Динко. Те са само кукли на конци. Теню Сервитьора командори всичко. На него и некадърните му строители, им дават всички поръчки.А те освен да лапат и разпределят по веригата, друго не могат. Нали чрез подставени лица Т. Лилянов взе и казармите на "Раковска". Ще строи домове за бедни/социално слаби/ с пари на държавата. Представете си каво ще е "строителството" му отново. Ей, не се наядаха! Боклуци, барабар с т.н. "Кмет"!

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини