От х:

Днес в x:

Новата канализация в „Болярово“ пак пропадна, наводнена улица блокира достъпа до къщи

    Достъпът до няколко къщи на улица „Хан Тервел“ в хасковския квартал „Болярово“ беше блокиран заради наводнение. Проливният дъжд днес беше залял част от неасфалтираната отсечка, включително и тротоарите.

    „Не може да се стигне до съседните 3-4 къщи. Човек трябва с ботуши да ходи“, каза Невена Христозова, която живее в съседство.

    Една от живеещите във въпросните къщи е Йорданка Петева. Тя обясни, че сутринта нивото на водата на улицата било по-малко, но тъй като все още продължава да вали, се чудеше как ще се прибере в дома си довечера след работа. Освен това тя се опасява, че наводнението може да нанесе поражения в нейното и в околните няколко жилища.

    Според местните улицата се наводнила, тъй като се е насъбрала вода от съседните улици, защото не може да се оттича. Те смятат, че до тази ситуация се е стигнало, тъй като все още дъждовната вода не се влива в новата канализация.

    „Сигналът за наводнената улица е подаден на дежурния в община Хасково и той по компетенция го е предал на ВиК, за да се направят отводнителни работи на място“, казаха от местната администрация.

    Междувременно в „Болярово“ на две места имаше пропаднали участъци с дълбочина до около 40 см по изкопите за новата канализация, която беше прокарана по проект на община Хасково, но дейностите все още не са приключили. Пропадания имаше на улица „Петър Янев“ и на отбивка от улица „Драва Соболч“. Боляровци са на мнение, че пропаданията трябва да бъдат обезопасени, защото в противен случай в тях може да се разбие кола. Припомняме, че при сходни ситуации бяха пропаднали няколко леки автомобила, включително и камион.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Много се краде по пътеката до като се завърши всеки обект.......Веригата е дълга .
      • Ге
        Георги
        4 -33
        13:11, 12 яну 2021
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      Ба
      бай Теню алибекювеца
      31 -1
      13:05, 12 яну 2021
      Я да ви хортувах, че голямо крадене ще пада , вие ми блъскахте минусчета, пра-- пра-- пра-- дядо ми Теню е бил още през турско един от първенците на селото, така че инстинкта ми никога не ме лъже, кога става дума за едно от най- старите села в околията, Алибей коьй , демек сегашното село Болярово.
    • 3
      Мл
      Младок
      33 -1
      13:20, 12 яну 2021
      Работа,работа и пак работа.
      Ама тази работа със суробаджанащина не става.
      Въпреки,че пак е работа да крадеш,но...
    • 4
      Ги
      ГИГАНТА
      28 -5
      14:40, 12 яну 2021
      Станчо кметчето се очертава като най-слабия и най-зависимия кмет в историята на Хасково. Хубавото е, че ако не за друго, поне за стената на границата няма да се оттърве.
    • 5
      Ед
      Един
      23 -6
      14:48, 12 яну 2021
      Станиславчо е обречен. Не е лошо момче. Самозабрави се и помисли се за някой. Сигурен съм, че съжалява, но назад няма. Това с Тенчо, Атаман или Делянчо е нищо. Ще го отнесе от ЕК заради злоупотребата с оградата. Съжалявам го защото е споделял с приятели, че ще приключи в панделата.
      • Ба
        Бай Ставри
        4 0
        20:36, 12 яну 2021
        Не го съжалявам да яде хурката
    • 6
      Ко
      Колю Тутура
      17 0
      15:25, 12 яну 2021
      Всичко пропадна, а още сняг не е завалял...
    • 7
      12
      123
      16 -3
      15:45, 12 яну 2021
      Трайте! Остана още 2 год и 9 месеца и уволнение. Пък кметчето го очаква справедливостта.
    • 8
      Кв
      Кварталната кучка
      3 -5
      20:17, 12 яну 2021
      Ако не ми писна от реването в Болярово. Като ви гледа човек репортажите ще рече че там живият 800 хиляди човека. Само за Болярово ли ще пишете. Други квартали в този град няма ли.
      • На
        Набора
        5 -4
        20:48, 12 яну 2021
        Що не си е..еш. Майката.
    • 9
      Ст
      Ст.
      4 0
      09:20, 13 яну 2021
      За какво се ядосвате на Станчо и Динко. Те са само кукли на конци. Теню Сервитьора командори всичко. На него и некадърните му строители, им дават всички поръчки.А те освен да лапат и разпределят по веригата, друго не могат. Нали чрез подставени лица Т. Лилянов взе и казармите на "Раковска". Ще строи домове за бедни/социално слаби/ с пари на държавата. Представете си каво ще е "строителството" му отново. Ей, не се наядаха! Боклуци, барабар с т.н. "Кмет"!
    Последни новини