От х:

Днес в x:

1 °C

Техническа новост очаква бъдещите спецове по автодиагностика в Хасковската гимназия

Изображение 1 от 4

  При завръщането си отново в училище и часовете по практика, бъдещите експерти по автодиагностика от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров”в Хасково ще заварят още по-добре оборудван кабинет за продължаване на образованието си.

  В гимназията вече разполагат с макет на хибриден двигател в разрез на Toyota.  

  Той ще е част от оборудването на новия кабинет по учебна практика по „Хибридни и електрически автомобили“, посочи директорката на гимназията Донка Станчева.

  Стойността на хибридния учебен двигател е 34 000 лева. Училището е осигурило сумата за закупуването му през проекта си за внедряване на нови технологии за високи стандарти в професията, с който е кандидатствало по Националната програма за модернизация в професионалното образование на МОН.

  Учебният двигател е с хибриден силов агрегат- бензинов и електрически. Чрез него ще се извършват симулационни процеси на хибридни и електрически системи.

   „Чрез него се онагледяват всички процеси в автомобилите, както с  двигатели с вътрешно горене, така и на електрическите превозни средства, и учениците ще имат възможност да проследяват процесите отблизо. Ще онагледи и надгради познанията им за тенденциите в автомобилостроенето, съответстващи на  стратегическите цели на ЕС за зелена и климатично неутрална Европа. А това е част и от стратегията на гимназията-подготовката на кадри с умения в новите сегменти на транспортния сектор“, коментираха преподавателите по практика.

  Новото оборудване надгражда процесите по модернизация на базата ни по практика, която в края на миналата година беше попълнена и с два комплекта специализиран софтуер за диагностика на автомобили, припомни Донка Станчева.

  Освен в професионалното направление „транспорт“, екипът на гимназията работи усилено по разширяване на възможностите за практическо обучение на учениците и от другия учебен сектор, застъпен в нея-"аграрния".

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Лу
   лудия Макс
   2 0
   16:18, 12 яну 2021
   На снимките около мострения мотор само авто инструктори го разучават, докато гимназистите дистанционно дрифтят. Разликата между учителя и учениците е че даскала предния ден учи урока а ученика на следващия!
  • 2
   Чи
   Читател
   3 0
   23:17, 12 яну 2021
   Поздравления за новата придобивка!
  • 3
   55
   55555
   0 0
   23:47, 12 яну 2021
   браво на медията за репортажа, трябва да се толерира точно такива деца които искат да работят.
  • 4
   55
   55555
   3 0
   23:49, 12 яну 2021
   браво на медията за репортажа, трябва да се толерират точно такива деца които искат да работят

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини