От х:

Днес в x:

Техническа новост очаква бъдещите спецове по автодиагностика в Хасковската гимназия

Изображение 1 от 4

    При завръщането си отново в училище и часовете по практика, бъдещите експерти по автодиагностика от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров”в Хасково ще заварят още по-добре оборудван кабинет за продължаване на образованието си.

    В гимназията вече разполагат с макет на хибриден двигател в разрез на Toyota.  

    Той ще е част от оборудването на новия кабинет по учебна практика по „Хибридни и електрически автомобили“, посочи директорката на гимназията Донка Станчева.

    Стойността на хибридния учебен двигател е 34 000 лева. Училището е осигурило сумата за закупуването му през проекта си за внедряване на нови технологии за високи стандарти в професията, с който е кандидатствало по Националната програма за модернизация в професионалното образование на МОН.

    Учебният двигател е с хибриден силов агрегат- бензинов и електрически. Чрез него ще се извършват симулационни процеси на хибридни и електрически системи.

     „Чрез него се онагледяват всички процеси в автомобилите, както с  двигатели с вътрешно горене, така и на електрическите превозни средства, и учениците ще имат възможност да проследяват процесите отблизо. Ще онагледи и надгради познанията им за тенденциите в автомобилостроенето, съответстващи на  стратегическите цели на ЕС за зелена и климатично неутрална Европа. А това е част и от стратегията на гимназията-подготовката на кадри с умения в новите сегменти на транспортния сектор“, коментираха преподавателите по практика.

    Новото оборудване надгражда процесите по модернизация на базата ни по практика, която в края на миналата година беше попълнена и с два комплекта специализиран софтуер за диагностика на автомобили, припомни Донка Станчева.

    Освен в професионалното направление „транспорт“, екипът на гимназията работи усилено по разширяване на възможностите за практическо обучение на учениците и от другия учебен сектор, застъпен в нея-"аграрния".

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Лу
      лудия Макс
      2 0
      16:18, 12 яну 2021
      На снимките около мострения мотор само авто инструктори го разучават, докато гимназистите дистанционно дрифтят. Разликата между учителя и учениците е че даскала предния ден учи урока а ученика на следващия!
    • 2
      Чи
      Читател
      3 0
      23:17, 12 яну 2021
      Поздравления за новата придобивка!
    • 3
      55
      55555
      0 0
      23:47, 12 яну 2021
      браво на медията за репортажа, трябва да се толерира точно такива деца които искат да работят.
    • 4
      55
      55555
      3 0
      23:49, 12 яну 2021
      браво на медията за репортажа, трябва да се толерират точно такива деца които искат да работят
    Последни новини