От х:

Днес в x:

Одобриха новата наредба за финансово подпомагане на спортните клубове

Общинският съвет на Хасково одобри новата Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на детско-юношеските спортни клубове в общината. Това стана ясно на днешното онлайн заседание на местния парламент.

Една от целите на наредбата е чрез осъществяването на максимално стриктен контрол при изпълнението и отчетността на подпомаганите дейности да се предотврати допускането на злоупотреби и постигане на пълна прозрачност при изразходване на средствата от общинския бюджет, пише в докладната.

Вносители на наредбата са общинските съветници Мирослав Войников, Тодор Савов, Георги Георгиев, Даниел Йорданов, Здравко Запрянов, Димитър Траянов и Красен Ангелов.

През тази седмица по докладната бяха внесени предложения за промени от десетина хасковски клуба, занимаващи се с индивидуален и колективен вид спорт. Някои от тях държаха да отпадне ежемесечното отчитане на разходите и планиране на парите всеки месец, а настояха да си остане целогодишно отчитане. Причина за това е, че с новата наредба ще се увеличи административната работа за клубовете, която обикновено се изпълнява от треньорите, което от друга страна ще бъде за сметка на практическата им дейност. Други пък поискаха промяна в процента за подпомагане за колективните спортове и за индивидуалните.

До Общинския съвет бяха изпратени общо 7 становища от спортни клубове, но всички бяха отхвърлени от местните парламентаристи.

На заседанието днес имаше дебат, но в крайна сметка предложението за промяна на наредбата беше прието. Може да го видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини