От х:

Днес в x:

6 °C

Общинската субсидия за спортните клубове остава 300 000 лева

  „Субсидията, която община Хасково отпуска за клубовете няма да бъде намалявана и в новия бюджет отново ще бъдат заложени 300 хиляди лева за пряко подпомагане на спорта“. Това увери кметът Станислав Дечев на среща с представители на клубовете в зала "Хасково" днес, съобщиха от местната администрация.

  Треньори, президенти и собственици на клубове подчертаха, че е важно община Хасково да има дългосрочна стратегия за развитието на спорта и тя да се изпълнява. Те подчертаха, че финансовото подпомагане на клубовете към този момент е достатъчно, затова подкрепят намеренията на кмета Дечев от тук нататък да се инвестират средства за ремонт и обновяване на спортната база. След месец отново ще се проведе среща в този формат, за да продължи диалога и съвместната работа.

  „Ние сме от един отбор и е крайно неприемливо изкуственото противопоставяне на клубове и община, затова приемаме идеята да се правят редовни срещи и проблемите да се разрешават чрез диалог“, подчертаха представителите на клубовете.

  На срещата бе обсъдено стопанисването на спортните обекти в община Хасково и ползването им от спортните клубове. „Общинските спортни обекти са отдадени на клубовете на символични месечни наеми и това е само една от индиректните стъпки за подпомагането на спорта в Хасково. Другият вид подпомагане е директната субсидия, която всеки клуб получава, съгласно Наредбата за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково. Много по-важно за мен е обаче да работим за обновяване на спортната инфраструктура и това е основен приоритет в работата ми. Поетапно ще ремонтираме базите, за да може да се тренира при нормални условия“, подчерта кметът Станислав Дечев.

  Haskovo.net
   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   //
   //
   42 -23
   15:50, 3 яну 2020
   Улиците мръсни, в дупки и вечер полуосветени и неосветени.
   Навсякъде неправилно паркирали превозни средства.
   Незаконно строителство.
   Незаконни сметища.
   Зле регулирано пътно движение в града.
   Бездомни кучета навсякъде.
   Просяци по центъра.

   Те за президентите на спортните клубове се замислили.
   • Го
    Гост
    13 0
    23:38, 3 яну 2020
    За сметка на това който се докопа до общинските разходи става милионер.
   • Ро
    Родител
    14 -1
    02:06, 4 яну 2020
    Както винаги Алексиева е наредена първа за общинската сублидия! Е няма наяждане тази жена! Вместо да реве по медийте че залата е студена , да пусне климаиците в залата, ама не - предпочита да задържи таксите и субсидията в джоба си! Ей няма наяждане!
   • 00
    00
    6 -1
    12:41, 4 яну 2020
    Kak може да не се обръща внимание на спорта?Ти добре ли си!Дупките са си дупки,улиците са си улици.Това каква връзка има със спорта?!ЕЕЕ,малоумни български селянино гражданин.
   • Мо
    МОМЧИЛ-ЮНАК
    8 -3
    13:43, 4 яну 2020
    Незаконно управление на хасково...избрано с купени гласове...оставка некадърници
  • 2
   Ге
   Георгиева
   21 -23
   16:40, 3 яну 2020
   В Хасково трябва да се помага на спорта!Дано това стане с подкрепата на г-н Дечев!
   • Мо
    МОМЧИЛ-ЮНАК
    5 -3
    13:46, 4 яну 2020
    Този некадърник избран с купени гласове...както и цялато управление...на две магарета сламата не може да раздели...раздърпана кукла на конци!!!
  • 3
   12
   123
   30 -4
   17:17, 3 яну 2020
   Защо ще се дават пари на частни клубове? Те си събират достатъчно такси от трениращите.Масовия спорт да но не частни формирования. Парите трябва да отиват за подръжка и охрана на игрищата/ като до Авеню / и др ОБЩИНСКИ обекти в които всеки да ползва за спорт на символични цени.
   • Да
    да и
    20 -3
    17:33, 3 яну 2020
    Дават сер пари на частните клубове за да ти олекне джоба.. и да напълни техния !
  • 4
   Иг
   Иги
   19 -6
   17:50, 3 яну 2020
   Единствения спорт който има много фенове по целия свят е футбола без да обиждам другите спортове но това е самата истина, но общината в Хасково за пореден път затри футболния отбор издигнал се от селските групи и стигнал едно добро ниво в В група като им отказа финансиране няколко пъти миналата година, а същевременно се дават финанси на спортове който имат една шепа фенове на някъв спортен принцип. Явно колкото и власти да се сменят тая тема е табу. Имахме чудесен баскетболен женски отбор фактор в първенството го закрихме за една вечер, футболния отбор го ликвидиране за две години след възкръсвето му отново. А иначе когато има успехи са наредени на снимките до тях. Явно в тая община само далаверите са важни, спорта кучетата го яли.
   Жалко че има толкова заможни хора и фирми в Хасково който са обществено достояние но и за тях спорта явно е единствено пълненето на личните сметки от далавери с общината и мамене на държавата. Затова тоя град ще се обезлюдява с всяка изминала година тъй като никой не мисли за населението, и ще се заселва с шалфари все повече и повече.
   • Да
    да ама не
    13 0
    22:24, 3 яну 2020
    Много си запознат илиянчо или може би жена ти пише. Но причина за пропадането на футбола не е никой друг освен ти. Не може и такси от родителите да събираш и терен за тренировки без пари да ползваш и субсидия да взимаш и спонсори и само в твоя джоб да влиза. А за баскетбола никой не го затри освен едната алчност на госпожите и господина. Явно тяхната схема ти е паснала и сега искаш да я приложиш но нема да се случи. Другите спортове имат успехи и работят с децата. а ти децата ги виждаш като касички пълни с пари
  • 5
   Ма
   манго
   25 -3
   18:05, 3 яну 2020
   Ам къде е другото пи***че М.Траянов,щото едното Щерчу е там?
  • 6
   Га
   Гарев
   15 -1
   08:59, 4 яну 2020
   Щерьо Янев какво прави там? Той разбира от спорт колкото аз разбирам от космически кораби. Щерьо, я вземи да обръсниш тази брада че всеки път като те видя - - виждам все едно някой джихадист!
   • Ha
    Haha
    9 -1
    13:59, 4 яну 2020
    Ами той нали е протеже на дпс как няма да е с брата, скоро и с фес...
  • 7
   Бо
   Бош
   6 -2
   11:07, 4 яну 2020
   Дайте пари на единия футболен отбор поне!Футбола е най популярния спорт.Само той може да напълни стадиона.Не може някой си там,решил да взима пари за ориентиране,и хайде на!!!Да се върти с компаса в гората и общината да му дава пари!От къв зор.
  • 8
   Чу
   Чурката
   6 -1
   15:10, 4 яну 2020
   Дайте ми пари за направя отбор в това Хасково и влизаме в А група до една година. Аз съм" чурката", всички ме познават и знаят че аз не крада!
  • 9
   То
   Тодор
   0 0
   11:37, 5 яну 2020
   Областен град с отбор в селските групи какво става с футбола къде са субсидийте за него?

  Хороскоп за 29.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успехи на деловия фронт очакват мнозина от вас днес. Прогнозите ви се потвърждават и това е съпроводено със съответните парични постъпления. Проявете повече въображение при интимните си забежки и ще се получи.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Партньорското доверие, което сте изградили ви дава повече свобода в действията, което не означава, че трябва да пренебрегвате мнението на колегите си. Ако се чувствате повече изнервени потърсете подходящо място, където да релаксирате, далече от шума и празнословието около вас.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате големи изисквания най-напред към себе си и след това към другите и това(последното) може да ви въведе в пререкания с доста хора. Прецизността е чудесно качество и си струва да го отстоявате, дори това да не се харесва на мнозина.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чувствате в себе си желание за промяна и това от известно време доста ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и в никакъв случай не трябва да се поддавате на влиянието му. Затова заемете се с нещо, което може да ви е необходимо - например учете език.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес истински ще жадувате за малко свобода от ежедневните грижи. Направете нещо, което ви действа разтоварващо, без то да нарушава работния ви ритъм. Ще се почувствате ободрени от приятна вест. Ваши близки може би имат интересно предложение за вас. Нов проект може да ангажира вниманието ви.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С увереността и приветливото си излъчване внушавате добри усещания в околните. Имате енергия и сила, която ще ви стигне да се справите с всяка непредвидена ситуация. Работата от миналата седмица ще ви донесе успехи в делови план. Ще започнете действия, свързани с предстоящи промени в бита ви.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изпитвате необходимост от промяна, която ще насочите към нова дейност. Събитията ще благоприятстват амбициите ви, затова не се притеснявайте, а действайте. Постигнатото ще надхвърли очакванията ви. Бъдете постоянни и така напред.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще засилите вниманието си към въпрос или задача, от която може да извлечете ползи за себе си. Имате нюх за всичко, което би ви донесло изгода и бързи печалби. Спазвайте законите и реда, очевидно сте податливи на провокации днес. Някои от вас ще започнат нова работа, други ще пътуват служебно.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да останете безучастни към събитие, което привлича със значимостта си повече хора. Ще се включите в него и заради желанието си за изява, изпитвате необходимост да съветвате, показвате и насърчавате. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде неоценима.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Влечението ви към някого или нещо ще ви постави в зависимост и ще ви изправи пред избор. Това необичайно състояние за вас ще създаде затруднения в общуването и в тази връзка са възможни конфликти. Старанието ви ще бъде най-вече да не разочаровате себе си, но мислете и за онези, които милеят за вас.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Натоварен, но и ползотворен ден.Особено за онези, които са ангажирани в деловата сфера. Заложете на добре обмислено и мащабно настъпление. Вслушайте се в съветите на експертите и не пропускайте нито една подробност, която може да ви е полезна.Не се поддавайте на съмнения за интимния партньор.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  29 яну 2020
  Последни новини