От х:

Днес в x:

24 °C

Общинската субсидия за спортните клубове остава 300 000 лева

  „Субсидията, която община Хасково отпуска за клубовете няма да бъде намалявана и в новия бюджет отново ще бъдат заложени 300 хиляди лева за пряко подпомагане на спорта“. Това увери кметът Станислав Дечев на среща с представители на клубовете в зала "Хасково" днес, съобщиха от местната администрация.

  Треньори, президенти и собственици на клубове подчертаха, че е важно община Хасково да има дългосрочна стратегия за развитието на спорта и тя да се изпълнява. Те подчертаха, че финансовото подпомагане на клубовете към този момент е достатъчно, затова подкрепят намеренията на кмета Дечев от тук нататък да се инвестират средства за ремонт и обновяване на спортната база. След месец отново ще се проведе среща в този формат, за да продължи диалога и съвместната работа.

  „Ние сме от един отбор и е крайно неприемливо изкуственото противопоставяне на клубове и община, затова приемаме идеята да се правят редовни срещи и проблемите да се разрешават чрез диалог“, подчертаха представителите на клубовете.

  На срещата бе обсъдено стопанисването на спортните обекти в община Хасково и ползването им от спортните клубове. „Общинските спортни обекти са отдадени на клубовете на символични месечни наеми и това е само една от индиректните стъпки за подпомагането на спорта в Хасково. Другият вид подпомагане е директната субсидия, която всеки клуб получава, съгласно Наредбата за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково. Много по-важно за мен е обаче да работим за обновяване на спортната инфраструктура и това е основен приоритет в работата ми. Поетапно ще ремонтираме базите, за да може да се тренира при нормални условия“, подчерта кметът Станислав Дечев.

  Haskovo.net
   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   //
   //
   42 -23
   15:50, 3 яну 2020
   Улиците мръсни, в дупки и вечер полуосветени и неосветени.
   Навсякъде неправилно паркирали превозни средства.
   Незаконно строителство.
   Незаконни сметища.
   Зле регулирано пътно движение в града.
   Бездомни кучета навсякъде.
   Просяци по центъра.

   Те за президентите на спортните клубове се замислили.
   • Го
    Гост
    13 0
    23:38, 3 яну 2020
    За сметка на това който се докопа до общинските разходи става милионер.
   • Ро
    Родител
    14 -1
    02:06, 4 яну 2020
    Както винаги Алексиева е наредена първа за общинската сублидия! Е няма наяждане тази жена! Вместо да реве по медийте че залата е студена , да пусне климаиците в залата, ама не - предпочита да задържи таксите и субсидията в джоба си! Ей няма наяждане!
   • 00
    00
    6 -1
    12:41, 4 яну 2020
    Kak може да не се обръща внимание на спорта?Ти добре ли си!Дупките са си дупки,улиците са си улици.Това каква връзка има със спорта?!ЕЕЕ,малоумни български селянино гражданин.
   • Мо
    МОМЧИЛ-ЮНАК
    8 -3
    13:43, 4 яну 2020
    Незаконно управление на хасково...избрано с купени гласове...оставка некадърници
  • 2
   Ге
   Георгиева
   21 -23
   16:40, 3 яну 2020
   В Хасково трябва да се помага на спорта!Дано това стане с подкрепата на г-н Дечев!
   • Мо
    МОМЧИЛ-ЮНАК
    5 -3
    13:46, 4 яну 2020
    Този некадърник избран с купени гласове...както и цялато управление...на две магарета сламата не може да раздели...раздърпана кукла на конци!!!
  • 3
   12
   123
   30 -4
   17:17, 3 яну 2020
   Защо ще се дават пари на частни клубове? Те си събират достатъчно такси от трениращите.Масовия спорт да но не частни формирования. Парите трябва да отиват за подръжка и охрана на игрищата/ като до Авеню / и др ОБЩИНСКИ обекти в които всеки да ползва за спорт на символични цени.
   • Да
    да и
    20 -3
    17:33, 3 яну 2020
    Дават сер пари на частните клубове за да ти олекне джоба.. и да напълни техния !
  • 4
   Иг
   Иги
   19 -6
   17:50, 3 яну 2020
   Единствения спорт който има много фенове по целия свят е футбола без да обиждам другите спортове но това е самата истина, но общината в Хасково за пореден път затри футболния отбор издигнал се от селските групи и стигнал едно добро ниво в В група като им отказа финансиране няколко пъти миналата година, а същевременно се дават финанси на спортове който имат една шепа фенове на някъв спортен принцип. Явно колкото и власти да се сменят тая тема е табу. Имахме чудесен баскетболен женски отбор фактор в първенството го закрихме за една вечер, футболния отбор го ликвидиране за две години след възкръсвето му отново. А иначе когато има успехи са наредени на снимките до тях. Явно в тая община само далаверите са важни, спорта кучетата го яли.
   Жалко че има толкова заможни хора и фирми в Хасково който са обществено достояние но и за тях спорта явно е единствено пълненето на личните сметки от далавери с общината и мамене на държавата. Затова тоя град ще се обезлюдява с всяка изминала година тъй като никой не мисли за населението, и ще се заселва с шалфари все повече и повече.
   • Да
    да ама не
    13 0
    22:24, 3 яну 2020
    Много си запознат илиянчо или може би жена ти пише. Но причина за пропадането на футбола не е никой друг освен ти. Не може и такси от родителите да събираш и терен за тренировки без пари да ползваш и субсидия да взимаш и спонсори и само в твоя джоб да влиза. А за баскетбола никой не го затри освен едната алчност на госпожите и господина. Явно тяхната схема ти е паснала и сега искаш да я приложиш но нема да се случи. Другите спортове имат успехи и работят с децата. а ти децата ги виждаш като касички пълни с пари
  • 5
   Ма
   манго
   25 -3
   18:05, 3 яну 2020
   Ам къде е другото пи***че М.Траянов,щото едното Щерчу е там?
  • 6
   Га
   Гарев
   15 -1
   08:59, 4 яну 2020
   Щерьо Янев какво прави там? Той разбира от спорт колкото аз разбирам от космически кораби. Щерьо, я вземи да обръсниш тази брада че всеки път като те видя - - виждам все едно някой джихадист!
   • Ha
    Haha
    9 -1
    13:59, 4 яну 2020
    Ами той нали е протеже на дпс как няма да е с брата, скоро и с фес...
  • 7
   Бо
   Бош
   6 -2
   11:07, 4 яну 2020
   Дайте пари на единия футболен отбор поне!Футбола е най популярния спорт.Само той може да напълни стадиона.Не може някой си там,решил да взима пари за ориентиране,и хайде на!!!Да се върти с компаса в гората и общината да му дава пари!От къв зор.
  • 8
   Чу
   Чурката
   6 -1
   15:10, 4 яну 2020
   Дайте ми пари за направя отбор в това Хасково и влизаме в А група до една година. Аз съм" чурката", всички ме познават и знаят че аз не крада!
  • 9
   То
   Тодор
   0 0
   11:37, 5 яну 2020
   Областен град с отбор в селските групи какво става с футбола къде са субсидийте за него?

  Хороскоп за 23.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  23 юни 2021

  Случаен виц

  Последни новини