От х:

Днес в x:

20 °C

Общинската субсидия за спортните клубове остава 300 000 лева

  „Субсидията, която община Хасково отпуска за клубовете няма да бъде намалявана и в новия бюджет отново ще бъдат заложени 300 хиляди лева за пряко подпомагане на спорта“. Това увери кметът Станислав Дечев на среща с представители на клубовете в зала "Хасково" днес, съобщиха от местната администрация.

  Треньори, президенти и собственици на клубове подчертаха, че е важно община Хасково да има дългосрочна стратегия за развитието на спорта и тя да се изпълнява. Те подчертаха, че финансовото подпомагане на клубовете към този момент е достатъчно, затова подкрепят намеренията на кмета Дечев от тук нататък да се инвестират средства за ремонт и обновяване на спортната база. След месец отново ще се проведе среща в този формат, за да продължи диалога и съвместната работа.

  „Ние сме от един отбор и е крайно неприемливо изкуственото противопоставяне на клубове и община, затова приемаме идеята да се правят редовни срещи и проблемите да се разрешават чрез диалог“, подчертаха представителите на клубовете.

  На срещата бе обсъдено стопанисването на спортните обекти в община Хасково и ползването им от спортните клубове. „Общинските спортни обекти са отдадени на клубовете на символични месечни наеми и това е само една от индиректните стъпки за подпомагането на спорта в Хасково. Другият вид подпомагане е директната субсидия, която всеки клуб получава, съгласно Наредбата за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково. Много по-важно за мен е обаче да работим за обновяване на спортната инфраструктура и това е основен приоритет в работата ми. Поетапно ще ремонтираме базите, за да може да се тренира при нормални условия“, подчерта кметът Станислав Дечев.

  Haskovo.net
   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   //
   //
   42 -23
   15:50, 3 яну 2020
   Улиците мръсни, в дупки и вечер полуосветени и неосветени.
   Навсякъде неправилно паркирали превозни средства.
   Незаконно строителство.
   Незаконни сметища.
   Зле регулирано пътно движение в града.
   Бездомни кучета навсякъде.
   Просяци по центъра.

   Те за президентите на спортните клубове се замислили.
   • Го
    Гост
    13 0
    23:38, 3 яну 2020
    За сметка на това който се докопа до общинските разходи става милионер.
   • Ро
    Родител
    14 -1
    02:06, 4 яну 2020
    Както винаги Алексиева е наредена първа за общинската сублидия! Е няма наяждане тази жена! Вместо да реве по медийте че залата е студена , да пусне климаиците в залата, ама не - предпочита да задържи таксите и субсидията в джоба си! Ей няма наяждане!
   • 00
    00
    6 -1
    12:41, 4 яну 2020
    Kak може да не се обръща внимание на спорта?Ти добре ли си!Дупките са си дупки,улиците са си улици.Това каква връзка има със спорта?!ЕЕЕ,малоумни български селянино гражданин.
   • Мо
    МОМЧИЛ-ЮНАК
    8 -3
    13:43, 4 яну 2020
    Незаконно управление на хасково...избрано с купени гласове...оставка некадърници
  • 2
   Ге
   Георгиева
   21 -23
   16:40, 3 яну 2020
   В Хасково трябва да се помага на спорта!Дано това стане с подкрепата на г-н Дечев!
   • Мо
    МОМЧИЛ-ЮНАК
    5 -3
    13:46, 4 яну 2020
    Този некадърник избран с купени гласове...както и цялато управление...на две магарета сламата не може да раздели...раздърпана кукла на конци!!!
  • 3
   12
   123
   30 -4
   17:17, 3 яну 2020
   Защо ще се дават пари на частни клубове? Те си събират достатъчно такси от трениращите.Масовия спорт да но не частни формирования. Парите трябва да отиват за подръжка и охрана на игрищата/ като до Авеню / и др ОБЩИНСКИ обекти в които всеки да ползва за спорт на символични цени.
   • Да
    да и
    20 -3
    17:33, 3 яну 2020
    Дават сер пари на частните клубове за да ти олекне джоба.. и да напълни техния !
  • 4
   Иг
   Иги
   19 -6
   17:50, 3 яну 2020
   Единствения спорт който има много фенове по целия свят е футбола без да обиждам другите спортове но това е самата истина, но общината в Хасково за пореден път затри футболния отбор издигнал се от селските групи и стигнал едно добро ниво в В група като им отказа финансиране няколко пъти миналата година, а същевременно се дават финанси на спортове който имат една шепа фенове на някъв спортен принцип. Явно колкото и власти да се сменят тая тема е табу. Имахме чудесен баскетболен женски отбор фактор в първенството го закрихме за една вечер, футболния отбор го ликвидиране за две години след възкръсвето му отново. А иначе когато има успехи са наредени на снимките до тях. Явно в тая община само далаверите са важни, спорта кучетата го яли.
   Жалко че има толкова заможни хора и фирми в Хасково който са обществено достояние но и за тях спорта явно е единствено пълненето на личните сметки от далавери с общината и мамене на държавата. Затова тоя град ще се обезлюдява с всяка изминала година тъй като никой не мисли за населението, и ще се заселва с шалфари все повече и повече.
   • Да
    да ама не
    13 0
    22:24, 3 яну 2020
    Много си запознат илиянчо или може би жена ти пише. Но причина за пропадането на футбола не е никой друг освен ти. Не може и такси от родителите да събираш и терен за тренировки без пари да ползваш и субсидия да взимаш и спонсори и само в твоя джоб да влиза. А за баскетбола никой не го затри освен едната алчност на госпожите и господина. Явно тяхната схема ти е паснала и сега искаш да я приложиш но нема да се случи. Другите спортове имат успехи и работят с децата. а ти децата ги виждаш като касички пълни с пари
  • 5
   Ма
   манго
   25 -3
   18:05, 3 яну 2020
   Ам къде е другото пи***че М.Траянов,щото едното Щерчу е там?
  • 6
   Га
   Гарев
   15 -1
   08:59, 4 яну 2020
   Щерьо Янев какво прави там? Той разбира от спорт колкото аз разбирам от космически кораби. Щерьо, я вземи да обръсниш тази брада че всеки път като те видя - - виждам все едно някой джихадист!
   • Ha
    Haha
    9 -1
    13:59, 4 яну 2020
    Ами той нали е протеже на дпс как няма да е с брата, скоро и с фес...
  • 7
   Бо
   Бош
   6 -2
   11:07, 4 яну 2020
   Дайте пари на единия футболен отбор поне!Футбола е най популярния спорт.Само той може да напълни стадиона.Не може някой си там,решил да взима пари за ориентиране,и хайде на!!!Да се върти с компаса в гората и общината да му дава пари!От къв зор.
  • 8
   Чу
   Чурката
   6 -1
   15:10, 4 яну 2020
   Дайте ми пари за направя отбор в това Хасково и влизаме в А група до една година. Аз съм" чурката", всички ме познават и знаят че аз не крада!
  • 9
   То
   Тодор
   0 0
   11:37, 5 яну 2020
   Областен град с отбор в селските групи какво става с футбола къде са субсидийте за него?

  Хороскоп за 30.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  30 мар 2020
  Последни новини