От х:

Днес в x:

32 °C

Общинската субсидия за спортните клубове остава 300 000 лева

  „Субсидията, която община Хасково отпуска за клубовете няма да бъде намалявана и в новия бюджет отново ще бъдат заложени 300 хиляди лева за пряко подпомагане на спорта“. Това увери кметът Станислав Дечев на среща с представители на клубовете в зала "Хасково" днес, съобщиха от местната администрация.

  Треньори, президенти и собственици на клубове подчертаха, че е важно община Хасково да има дългосрочна стратегия за развитието на спорта и тя да се изпълнява. Те подчертаха, че финансовото подпомагане на клубовете към този момент е достатъчно, затова подкрепят намеренията на кмета Дечев от тук нататък да се инвестират средства за ремонт и обновяване на спортната база. След месец отново ще се проведе среща в този формат, за да продължи диалога и съвместната работа.

  „Ние сме от един отбор и е крайно неприемливо изкуственото противопоставяне на клубове и община, затова приемаме идеята да се правят редовни срещи и проблемите да се разрешават чрез диалог“, подчертаха представителите на клубовете.

  На срещата бе обсъдено стопанисването на спортните обекти в община Хасково и ползването им от спортните клубове. „Общинските спортни обекти са отдадени на клубовете на символични месечни наеми и това е само една от индиректните стъпки за подпомагането на спорта в Хасково. Другият вид подпомагане е директната субсидия, която всеки клуб получава, съгласно Наредбата за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково. Много по-важно за мен е обаче да работим за обновяване на спортната инфраструктура и това е основен приоритет в работата ми. Поетапно ще ремонтираме базите, за да може да се тренира при нормални условия“, подчерта кметът Станислав Дечев.

  Haskovo.net
   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   //
   //
   42 -23
   15:50, 3 яну 2020
   Улиците мръсни, в дупки и вечер полуосветени и неосветени.
   Навсякъде неправилно паркирали превозни средства.
   Незаконно строителство.
   Незаконни сметища.
   Зле регулирано пътно движение в града.
   Бездомни кучета навсякъде.
   Просяци по центъра.

   Те за президентите на спортните клубове се замислили.
   • Го
    Гост
    13 0
    23:38, 3 яну 2020
    За сметка на това който се докопа до общинските разходи става милионер.
   • Ро
    Родител
    14 -1
    02:06, 4 яну 2020
    Както винаги Алексиева е наредена първа за общинската сублидия! Е няма наяждане тази жена! Вместо да реве по медийте че залата е студена , да пусне климаиците в залата, ама не - предпочита да задържи таксите и субсидията в джоба си! Ей няма наяждане!
   • 00
    00
    6 -1
    12:41, 4 яну 2020
    Kak може да не се обръща внимание на спорта?Ти добре ли си!Дупките са си дупки,улиците са си улици.Това каква връзка има със спорта?!ЕЕЕ,малоумни български селянино гражданин.
   • Мо
    МОМЧИЛ-ЮНАК
    8 -3
    13:43, 4 яну 2020
    Незаконно управление на хасково...избрано с купени гласове...оставка некадърници
  • 2
   Ге
   Георгиева
   21 -23
   16:40, 3 яну 2020
   В Хасково трябва да се помага на спорта!Дано това стане с подкрепата на г-н Дечев!
   • Мо
    МОМЧИЛ-ЮНАК
    5 -3
    13:46, 4 яну 2020
    Този некадърник избран с купени гласове...както и цялато управление...на две магарета сламата не може да раздели...раздърпана кукла на конци!!!
  • 3
   12
   123
   30 -4
   17:17, 3 яну 2020
   Защо ще се дават пари на частни клубове? Те си събират достатъчно такси от трениращите.Масовия спорт да но не частни формирования. Парите трябва да отиват за подръжка и охрана на игрищата/ като до Авеню / и др ОБЩИНСКИ обекти в които всеки да ползва за спорт на символични цени.
   • Да
    да и
    20 -3
    17:33, 3 яну 2020
    Дават сер пари на частните клубове за да ти олекне джоба.. и да напълни техния !
  • 4
   Иг
   Иги
   19 -6
   17:50, 3 яну 2020
   Единствения спорт който има много фенове по целия свят е футбола без да обиждам другите спортове но това е самата истина, но общината в Хасково за пореден път затри футболния отбор издигнал се от селските групи и стигнал едно добро ниво в В група като им отказа финансиране няколко пъти миналата година, а същевременно се дават финанси на спортове който имат една шепа фенове на някъв спортен принцип. Явно колкото и власти да се сменят тая тема е табу. Имахме чудесен баскетболен женски отбор фактор в първенството го закрихме за една вечер, футболния отбор го ликвидиране за две години след възкръсвето му отново. А иначе когато има успехи са наредени на снимките до тях. Явно в тая община само далаверите са важни, спорта кучетата го яли.
   Жалко че има толкова заможни хора и фирми в Хасково който са обществено достояние но и за тях спорта явно е единствено пълненето на личните сметки от далавери с общината и мамене на държавата. Затова тоя град ще се обезлюдява с всяка изминала година тъй като никой не мисли за населението, и ще се заселва с шалфари все повече и повече.
   • Да
    да ама не
    13 0
    22:24, 3 яну 2020
    Много си запознат илиянчо или може би жена ти пише. Но причина за пропадането на футбола не е никой друг освен ти. Не може и такси от родителите да събираш и терен за тренировки без пари да ползваш и субсидия да взимаш и спонсори и само в твоя джоб да влиза. А за баскетбола никой не го затри освен едната алчност на госпожите и господина. Явно тяхната схема ти е паснала и сега искаш да я приложиш но нема да се случи. Другите спортове имат успехи и работят с децата. а ти децата ги виждаш като касички пълни с пари
  • 5
   Ма
   манго
   25 -3
   18:05, 3 яну 2020
   Ам къде е другото пи***че М.Траянов,щото едното Щерчу е там?
  • 6
   Га
   Гарев
   15 -1
   08:59, 4 яну 2020
   Щерьо Янев какво прави там? Той разбира от спорт колкото аз разбирам от космически кораби. Щерьо, я вземи да обръсниш тази брада че всеки път като те видя - - виждам все едно някой джихадист!
   • Ha
    Haha
    9 -1
    13:59, 4 яну 2020
    Ами той нали е протеже на дпс как няма да е с брата, скоро и с фес...
  • 7
   Бо
   Бош
   6 -2
   11:07, 4 яну 2020
   Дайте пари на единия футболен отбор поне!Футбола е най популярния спорт.Само той може да напълни стадиона.Не може някой си там,решил да взима пари за ориентиране,и хайде на!!!Да се върти с компаса в гората и общината да му дава пари!От къв зор.
  • 8
   Чу
   Чурката
   6 -1
   15:10, 4 яну 2020
   Дайте ми пари за направя отбор в това Хасково и влизаме в А група до една година. Аз съм" чурката", всички ме познават и знаят че аз не крада!
  • 9
   То
   Тодор
   0 0
   11:37, 5 яну 2020
   Областен град с отбор в селските групи какво става с футбола къде са субсидийте за него?

  Хороскоп за 12.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
  12 авг 2020
  Последни новини