От х:

Днес в x:

Съдът не дава стадиона на Красен Ангелов

Стадион "Хасково" не може да бъде ползван безвъзмездно от клубове, които са развивали дейност по-малко от 10 години

Хасковският административен съд не разреши безвъзмездното отдаване на стадион „Хасково“ на ФК „Хасково“ 2. Решение за това бе взето от хасковския общински съвет на 27-ми август, но бе стопирано от губернатора Румен Данев. Последва дело заведено на 26-ти октомври в административния съд. Съдът отменя решение 614 на общинския съвет за безвъзмездно ползване на публична общинска собственост, каквато се явява градския стадион. Отменя се и упълномощаването на кмета Иванов да предприеме необходимите действия за сключване на договор за безвъзмездно отдаване.

В решението си от 3 ноември съдът се аргументира, че е нарушен член 47-ми от закона за спорта. Този член с препратка към член 50 Б забранява безвъзмездното отдаването на общинска собственост на клубове, които са ползвали базата по-малко от 10 години по предназначение. Нещо което очевидно е валидно за ФК „Хасково“ 2.

Това вероятно ще се окаже и спасителната вратичка за част от хасковските спортни клубове. Веднага след като решението за стадиона бе стопирано от областният Данев, кметът Георги Иванов заплаши че в такъв случай ще принуди всички спортни клубове да ползват възмездно базата, тоест чрез наем, който при това ще бъде определен от лицензиран оценител. Клубовете изреваха че това ги обрича на фалит. Договорите им пък изтичат в края на тази година. Част от спортните клубове обаче ползват базите си 10 или повече от 10 години, като са правили и редица подобрения. На това основание може да им се размине наема. За останалите: „Ако се наложи ще се търси лицензиран оценител“ коментира по телефона градоначалника Георги Иванов. „Всичко е в ръцете на общинския съвет. Аз направих каквото можах за спортните клубове в Хасково“ каза той. Допълни че не е изненадан от решението на съда.

Г.Христов

Красен Ангелов не успя да вземе стадиона за "Хасково" 2
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини