От х:

Днес в x:

Държавата финансира 9 спортни клуба от Хасковско с 63 800 лева

9 спортни клуба от Хасковска област ще получат финансиране от държавата в размер на общо 63 800 лева, съобщиха от Министерството на спорта. Подпомагането на одобрените проекти ще е по Програмата "Спорт за децата в свободното време" за 2023 г.

Най-голяма сума в размер на 10 800 лева ще получи харманлийският клуб по кану-каяк „Хеброс“, следват Бадминтон клуб „Хасково“ – 9100 лева, тенис клуб „Хасково 2015“ – 8100 лева, хасковският клуб по лека атлетика „Атлетик“ – 7200 лева, хасковският клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ – 6000 лева, карате клуб „Димитровград“ – 5900 лева, хасковският „Тенис клуб“ – 5800 лева, димитровградският клуб по скокове на батут „Младост“ – 5700 лева и спортен клуб „Джудо“ в Тополовград – 5500 лева.

Единственият неодобрен проект е на хасковският клуб по аеробика „Виолена“. Сдружението е класирано в графата с положителна оценка за административно съответствие и допустимост, но не са покрили критериите за качество по програмата.

Основна цел на програмата е създаване на условия и възможности за практикуване на спорт от деца в свободното им време с оглед подобряване на тяхното здраве, физическа дееспособност и спортно развитие.

Предоставя се възможност на спортните клубове и техните треньори да провеждат за период от 6 месеца безплатни спортни занимания по предпочитан от децата спорт 2 или 3 пъти седмично, както и за селекция на талантливи деца.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини