От х:

Днес в x:

Акациевата горичка между Хасково и Кърджали се увеличи с още 50 дръвчета

    50 фиданки акация засадиха днес служителите на Енергийния системен оператор-Хасково. Акцията е част от корпоративната политика за социална отговорност на учреждението. Тя е втората поред, след като през есента на миналата година беше сложено началото на изграждането на акациевата гора, която се намира на разклона до село Гълъбец край пътя между Хасково и Кърджали. Тя има за цел да допринесе за развитието на общностите чрез своя бизнес и социална отговорност, с мерки насочени към опазване на околната среда, доброволчество, дарения и помощи.

    Мястото за горичката е определено от Горското в Хасково, а дървесният вид, който е избран, е медоносен. Предпочитанията към него не са случайни, тъй като в региона има пчелини, посочи шефът на ЕСО инж.Тошо Тодоров.

    В слънчевия мартенски ден за обновяването на акациевата горичка с нови дървета на възрастните помогнаха техните малки наследници.

    Децата на възраст между 4 и 7 години бяха най-усърдните в работата.

    7-годишната Дея вече е опитна в засаждането на дърво. Фиданката й от днес нататък ще носи нейното име. 5-годишната Никол Петкова пък с гордост разказа, че е дошла не терена подготвена от своята баба, която й разказала как се сади дръвче. Сега на живо момиченцето с много настроение свърши работата в акациевата горичка и дори върза мартеничка на своето дръвче.

    Доброволческите инициативи на ЕСО продължават през годината. Предстои почистване на района на една от туристическите забележителности в Кърджалийско.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Не
      Некаджия
      5 0
      15:55, 10 мар 2023
      Бай Тошо, аре е селски, разнищи го тоя ЕСО. Кадруваш 20 години. Пенсионирай се със заграбеното и излизай в заслужена почивка. Стига вече волтаици, имоти и фиданки.
    • 2
      Пе
      Пенсия
      6 0
      17:57, 10 мар 2023
      И пак същия човек -селски! С имоти, без имоти, със заграбено........, ами хайде де -пенсия!
    • 3
      И
      И
      9 -1
      21:25, 10 мар 2023
      Сечете големи дървета , каквото ви падне , и се хвалите че сте посяли 50 дръвчета, знаете ли колко години им трябва да пораснат , това не е китка , толко сте прости че няма на къде ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини