От х:

Днес в x:

Спортни клубове недоволни от предложената наредба за финансово подпомагане

Спортни клубове от Хасково се обявиха против предложената Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на детско-юношеските спортни клубове в Община Хасково. Тя трябва да бъде разгледана на предстоящото онлайн заседание на Общински съвет – Хасково, което ще се проведе на 18 декември. Може да я видите тук.

Предложения за промени правят от 4 хасковски клуба – от д-р инж. Георги Ривов - председател на карате клуб „КИИ Вадо-рю“, от Кръстьо Кръстев - председател на КСГ „Юнак”, от Пенко Хаджиангелов - председател на БК „Севдалин Василев” и от Славейко Станчев - председател на СК „Торнадо“.

Становището е изпратено до председателя на Общински съвет – Хасково и до общинските съветници. В него се казва:

„Духът на предложения проект за наредба е сгрешен и не съответства на поставените цели. Последното е закономерен резултат от сгрешената като цяло политика в областта на спорта през последните 30 години и опитите бюрократично да се администрира една толкова деликатна дейност като работата с деца, свързана не само с изграждането и възпитаването на физическа култура и ценности у подрастващите, а и със здравето на нацията, чийто резултат е голямата смъртност днес и незавидното място по ниска продължителност на живот.“

Предложенията за изменения може да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ив
    Иван
    15 0
    19:41, 14 дек 2020
    Този Ривов си беше продал IT фирмата на един бездомник, за да избяга от глоби и данъци. Щеше да има разследване, какво стана. Той на това ли ги учи децата.
    • Ет
      ето това стана
      7 0
      23:11, 14 дек 2020
      Стана това, че сега общината ще му даде пари за някакви фиктивни дейности.
  • 2
    Ха
    хаха
    1 0
    09:39, 15 дек 2020
    Толкова смешно ми стана това др. инж. ..... журналистите акъл имате ли.Тоя Ривов си е най обикновен престъпник, какъв доктор инженер, засрамете се.
  • 3
    12
    12345
    2 0
    11:32, 15 дек 2020
    Минев баба ти протестира,ти наредба и правиш.
Последни новини