От х:

Днес в x:

Треньори: Общината дава пари за мъртви души в клубовете

    Представители на хасковските спортни клубове отново скочиха срещу разпределението на средствата за развитие на детско-юношеския спорт. Разпределението на парите е предложено от кмета Добри Беливанов.

    Заделената сума от бюджета на общината е 200 000 лева, които ще бъдат разпределени между 36 спортни клуба, а 50 000 лева ще останат в резерв.

    Сред недоволстващите има и от някои от 7-те спортни клуба, трениращи в зала „Дружба“. Управителят на спортното съоръжение Георги Димитров свика пресконференция заради броженията. Той обясни, че клубовете плащат изключително нисък наем, заради което недоволството им е необосновано. Те не плащат вода, доста от клубовете там никога не са плащали и ток, подръжката на залите също е за сметка на общината, каза Георги Димитров. Имало клубове, които в най-тежките зимни месеци плащали по 150-200 лева, а реалните сметки били над 1000 лева. „През зимата зимата плащахме месечно по 5-6000 лева ток, а префактурирахме за клубовете по 500-600 лева“.

    Отделно в баскетболната зала сметките за ток се плащат изцяло от общината, защото има изисквания от федерацията за минимална температура.

    Георги Димитров заяви още, че е необходим ремонт на покрива на залата, който тази зима протекъл на доста места. Очаква се тази година и газифициране на спортното съоръжение. Сред разходите, които са поети от общината, е монтиране на камери за видеонаблюдение в „Дружба“.

    Недоволство от разпределение на средствата изрази и треньорът по борба Петю Кирев, който е общински съветник и член на Комисията по спорт. „Методиката за разпределение на средствата е порочна“, категоричен беше той. Според него механизмът трябва да бъде променен изцяло, тъй като чрез сегашния не се ценят успехите на самите състезатели. Кирев допълни, че единствено състезателката им Петя Делчева е втора на Световно първенство. Въпреки това миналата година клубът им „Ангел войвода“ е получил 7000 лева, а за тази са предложени около 5500 лева. Освен това той беше категоричен, че единствено те сами си плащат разходите за ток и вода.

    Според други треньори в списъка за разпределение на средствата фигурират клубове без лиценз, без участие и успехи в големи състезания, както и тим, който няма регистрация през цялата 2016 г.

    Във връзка с разпределение на средствата спортната комисия ще заседава във вторник.

    Спортистите изтъкнаха като нередност и даване на точки за картотекирани състезатели. Много клубове регистрират лица, които изобщо не се занимават със спорт и по този начин ще се дават пари за мъртви души, смятат още треньорите. Те настояват и за отчет на изразходвания резерв от миналата година.

    Анета Кутелова          

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      12
      1234567
      15 -5
      16:49, 23 юни 2017
      Гоше не си в село Стамболийски бе брато,Гоше ти като какъв вземаш отношение?
    • 2
      Ки
      кико
      32 0
      17:05, 23 юни 2017
      Ами тогава като е общински съветник няма ли конфликт на интереси за неговия клуб??????? Като знае кои клуб няма регистрация през 2016 да го изкарат от разпределението нали е в комисията??? А за миналата година да не говори понеже имаше дете с 4- първи места от Европейски състезания и с две първи места от Световно първенство но никой не го отрази това дете! Защо не поискат от Общината по голяма сума????? Не може в един Димитровград на 12 клуба да разпределят 285 200 лева а в Хасково 200 000 вече(150 000 на 36 клуба) просто е срамно и смешно! Защо комисията по спорт не попита защо тези 50 000 лева са дадени на женският баскетболен отбор???? Те нали за професионалистки и са на заплати??? Защо се взема от подпомагането на детско-юношеските клубове и се дава на професионалните???? Защо тази комисия един път не събра всички ръководители на клубове и да се допита и до тяхното мнение?????? Защо никой не спазва обявените срокове в наредбата за финансиране дори и Общината???? Комисията вместо да натисне Общината да дават повече пари за клубовете, те се карат помежду си кой колко взел!
    • 3
      Бе
      Белото
      12 -3
      23:58, 23 юни 2017
      Петьо Кирев да продължава да си гугука с колегата си другаря Траянов и да си мълчат че са взели предостатъчно от субсидиите и белото
    • 4
      Ки
      Киро
      8 -5
      06:33, 24 юни 2017
      Браво на Георги! Най-накрая някой да им го каже гласно! Все едни и същи реват! Как се не нареваха! Колко още искат да лапат? Кои са мъртвите души, да ги посочат! Целият град вижда кой как работи и какви резултати има! Все тяхното магаре да е мъжко! Децата и младежите в града трябва да бъдат стимулирани! Браво на Общината! Не може да не плащаш един куп разходи и да чакаш всичко на хранилка на държава и община!!! Другите как се справят, нима не им е трудно! Защо не обявите корко наеми плащат клубовете в спортната зала и колко пари събират от децата! Айде всички да идем да ревем в Общината! Работете, печелите, олимпийски, неолимпийски- важното е децата да в залите, а не по улицата!
    • 5
      Ме
      ментето
      6 -2
      07:32, 24 юни 2017
      Кой Георги имитацията ли ?
    • 6
      Ко
      Колежка
      1 0
      01:07, 26 юни 2017
      Общинският съветник - Кирев от групата на бившият кмет всеки петък е на сесия в общината. По същото това време са му и часовете по спортна подготовка в Общинското Спортно училище където е на заплата. Въпроса е получава ли заплата за дните в които има сесия? Отговора е в Общината и НОИ.
    Последни новини