От х:

Днес в x:

Две нови награди във витрината на Младежкия център в Хасково

Две нови отличия спечелиха деца от Младежкия център в Хасково в края на годината, съобщиха от Община Хасково.

Подготвителната формация на детски хор „Орфей“ и възпитаникът на школата по пиано Мариан Стефанов взеха участие в първото зимно издание „Коледен благослов“ на Международния дистанционен конкурс „Нови гласове и песни“. Състезанието се организира от сдружение „Евтерпани“ – София с председател – хасковлийката Аня Краваева.

Възпитаникът на Татяна Колева Мариан Стефанов получи 1-ва награда в категория „Инструменталисти“ и 1-ва награда в категория „Коледна песен“. А самата Татяна Колева получи Специалната награда в категория „Авторска музика“ за аранжимента на песента „Нека бъдем добри“, който направи специално за пиано.

Певците на Елена Цветкова се представиха с клипове на две коледни песни, разучени по време на дистанционното обучение на децата – „На Коледа се случват чудеса“ и „Кандидат – джудже“. Те получиха Първа награда във втора възрастова група на конкурса.

Освен орфейци в състезанието участваха и Хорът на пловдивските момчета и Детският радиохор, както и много вокални групи и солови изпълнители.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини