От х:

Днес в x:

Стотици деца представиха коледна украса от рециклирани материали

    Стотици деца се включиха в инициативата на РИОСВ -Хасково „Да превърнем отпадъците в коледна украса“, посветена на  Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която тази година се проведе от 21 до 29 ноември. 

    Заради пандемията през тази година предизвикателството беше онлайн. Въпреки това обаче ентусиазмът на сръчковците не падна и децата изработиха украсите си от рециклирани материали, които изпратиха на снимка във Фейсбук страницата на събитието. 

    Инициативата е вече традиция и в предходните години голяма част от ръкоделията се предаваха за участие в благотворителни каузи. Въпреки, че през тази година ръкоделията при нас пристигнаха само на снимка, решихме отново да организираме инициативата, защото децата проявяват въображение, а ненужните на пръв поглед материали от бита, които изхвърляме, сега са в домовете им с нов живот и ще украсят празничните дни, сподели Мариана Чампалова от РИОСВ-Хасково.

    285 ръкоделия- сувенири, играчки за елха, гирлянди участват в тазгодишната инициатива „Да превърнем отпадъците в коледна украса“. Те са изработени от деца на различна възраст. Със своите хрумки за коледни украшения се представят деца не само от регионите на Хасково и Кърджали, но и от цялата страна.

    Своите предложения как ненужните вещи могат да заблестят в коледна украса са изпратили и децата от българско училище "Хр.Ботев" в Торент, Испания.

    Творбата получила най- много харесвания- 390 е на децата от група „Пакостници“ към ДГ "Звездица"в  Димитровград.

    Заедно те са изработили поставка с коледни играчки под формата на елха, използвайки дървени касетки за плодове и стъклени бутилки, пластмасови чашки и кофички от кисело мляко.

    За своята идея и разработка те ще получат от РИОСВ -Хасково  грамота и поощрителна награда.

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини