От х:

Днес в x:

Антонио Кръстев остава завинаги в Хасково

Идолът на поколения български тежкоатлети Антонио Кръстев ще остане завинаги в родното Хасково.

Двукратният световен и европейски шампион ще бъде увековечен и за идните поколения чрез поставянето на възпоменателна плоча във фоайето на зала „Дружба“. Тя ще бъде в близост до залата за тренировки по вдигане на тежести, откъдето започва звездният път в големия спорт на хасковлията. Това реши на днешното си онлайн заседание Общинският съвет.

Предложението, което беше внесено от председателят на ОбС Таня Захариева, по искане на Инициативен комитет от спортисти и клубове в града, е подписано и от президента на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев, председателят на Клуба по вдигане на тежести в Хасково Живко Архондев, съотборници и приятели на Кръстев.

Заслужилият майстор на спорта загина в автомобилна катастрофа през лятото на 2020 година в САЩ на 58-годишна възраст.

Антонио Кръстев е роден в Хасково през 1961 година. Негови са 5 световни рекорда в тежката атлетика, като през 1987 година в категория над 110 килограма изхвърля най-голямата тежест в историята от 216 килограма.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ко
    Колега
    25 -1
    20:12, 6 ное 2020
    Голям мъж.
    Велитик атлет.
    Нека да го помним!
  • 2
    Ха
    Хасково мед и жило
    6 -3
    22:45, 6 ное 2020
    Някой се опитва да си пише актив на обичания от всички нас роден шампион! И още една плоча да сложат до любимата му дискотека!
  • 3
    Направо я поставете отвън на
    идно място в парка
  • 4
    Ам
    Ама
    5 0
    15:14, 9 ное 2020
    Поставете плочата отвън,на главният вход. Кой ще я види отзад до залата за тренировки,пълна глупост!!! Плочата отвън,в парка!!!

Още новини

Случаен виц

Последни новини