От х:

Днес в x:

Нов общински съветник положи клетва в Хасково в края на мандата, друг се отказа от мястото си

Изображение 1 от 6

    Един вместо двама общински съветници положи клетва на днешното заседание на местния парламент, което е първо за 2023 година.

    Бекир Раиф трябваше да заеме мястото на отказалия се от него Шабан Шабан при групата на ДПС в зала „Хасково“, където се провеждат заседанията, но не се появи. Председателят на Общинския съвет Таня Захариев съобщи, че при разговор вчера с него, е обявил, че няма да положи клетва като общински съветник. Отказът да влезе в местния парламент е поради здравословни причини. Общинската избирателна комисия трябва да обяви кой е следващия от листата на ДПС, който ще заеме вакантното място.

    Евгени Христов обаче се присъедини към съветниците от Коалиция “Демократична България-Обединение“. Той влезе в Общинския съвет няколко месеца преди новите местни избори на мястото на Красен Ангелов.

    Правомощията на двамата напуснали общински съветници бяха прекратени с решение на Общинската избирателна комисия от 13 януари.

    Като общински съветник Евгени Христов влиза на мястото на Ангелов в комисиите по ТСУ и транспорт и Спорт, туризъм и младежки дейности.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини